Hej hej på er! Så var vi framme till lillördagen =)
Då passar väl det som handen i handsken med två supergoda tips! Ett vintips och ett recepttips! Bra kombo, eller hur? =)
Först ut vintipset:
ALDO Vertumnus 1591 Casa Vinironia, 2022
Omnämns som årets stora nyhet på box – Ett italienskt mästerverk.
Vackraste vinglaset
Det är ett generöst och smakrikt rött vin och bakom vinet ligger vinhuset som gav oss Sveriges mest populära Appassimento!
Vinet har tydliga toner av mörka körsbär, plommon, kaffe, vanilj och och druvorna är Sangiovese, Negroamaro, Nero di troia och Merlot.
En cool box, eller hur!?
Vinet passar till kött, svensk husmanskost, lagrade ostar och chark.
Helt enkelt all mat där du vill ha ett fruktigt och riktigt smakrikt rött vin.
Vertumnus – en av världens mest berömda målningar finns nu att beställa och ställa fram på middagsbordet! Njut av säsongens underbara smaker och skåda ett storslaget verk signerat den italienska konstnären Giuseppe Arcimboldo.
ALDO kan du enkelt beställa till din närmsta butik. Läs mer om vinet HÄR
Ni kan läsa mer om ALDO HÄR och lägga en beställning till ert lokala sysrtembolag.
ART NR 52184 | ALDO Vertumnus 1591 Casa Vinironia, 2022 | 3000 ml | Sockerhalt: 0,4 g/100 ml ALK 13.5% | 219 KR
Gillar ni vintips? Då har jag många fler HÄR
Nu, över till receptet!
En köttfärslimpa i samma italienska tema som vinet – det blev SÅ gott.
Ricotta är en italiensk färskost på ca 10% som är fyllig med lätt syra. Den hade jag i köttfärslimpan!
Det här är ju en rätt som i princip sköter sig själv i ugnen, om man dessutom samtidigt tillagar tillbehöret (potatis eller rotfrukter eller andra grönsaker) så blir det minimalt med jobb!
Här hittar ni min Ugnsform40 minuter senare är både köttfärslimpa och tillbehör klara.
Rund ugnsform – slut i svart men jättefin i vit!
Jag gjorde en enkelt pestosås och även medelhavssåsen i det HÄR receptet.
Gillar ni köttfärslimpa så har jag fler i arkivet! (<klicka för recept)
Här kommer receptet! ❣️
Skriv utItaliensk köttfärslimpa
- Portioner: 6
Ingredienser
Köttfärslimpa:
1 dl vatten
1 dl havregryn
1 kg nötfärs
1 dl parmesanost, riven
2 ägg
2 vitlöksklyftor, finrivna
gul lök, finriven
1 burk marinerade soltorkade tomater, finhackade
1 burk ricotta (250 g)
1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
2 msk tomatpuré
salladskrydda/vegeta/örtsalt
1 krm svartpeppar
6 skivor parmaskinka
Pestosås:
1 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt
2 msk pesto
salt, peppar
Gräddig tomatsås:
Sås:
2 dl grädde
passerade tomater (200 ml)
100 gram naturell färskost
1–2 msk kalvfond
ev. salt & peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda vatten och havregryn i en skål. Låt stå i 5 minuter.
Blanda ner allt utom parmaskinka och rör ihop till en smet. Smaka av med örtsalt/vegeta och svartpeppar. Enkelt gjort genom att rulla en liten köttbulle och snabbt steka upp.
Forma en fin limpa, lägg den i en ugnsfast form och täck den med skinkskivorna.
Blanda potatisen eller rotfrukterna med olivolja och krydda med salt och tex timjan. Lägg runt limpan och sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
Under tiden rör ihop pestosåsen och såsen: Vispa ihop de passerade tomaterna med grädde, färskost och kalvfond. Smaka av med ev. salt & peppar. Låt småputtra i 5 minuter.
2 kommentarer
Det här åt vi igår, kan vara den godaste köttfärslimpan jag ätit! Tack för receptet!
Roligt att det smakade! 🤗