Ett supergott recept som ger mycket mat!
5 personer á 9 pts
Köttfärsblandningen:
500 g nötfärs
1 gul lök
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
ca 3 msk Touch of Taste ITALY kalvfond
1 Galbani Mozzarella light
1/2 kruka basilika
1 ägg
3/4 dl vatten
1/2 tsk svartpeppar
Sås:
2 st Milda Mat Extra
3-4 msk ITALY kalvfond
Resten av den färska basilikan
Serveras med:
Kokt potstis
Kokta morötter
4 msk osötad lingon per person
Sätt ugnen på 200ºC.
Tärna lök och fräs i lite matfett. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten, låt svälla. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. (Mozzarellan ska skivas i småbitar)
Forma en köttfärslimpa och lägg i ugnsfast form. Stek i ugn ca 25 minuter eller tills innertermometern är 72 grader
Koka upp Milda mat Extran + resten av den färska basilikan och smaksätt med ITALY kalvfond.
Servera med kokt potatis och kokta morötter och osötad lingon.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
11 kommentarer
Den här köttfärslimpan var helt underbart god! och såsen var supersmarrig också, sambon hade bara köpt 1 milda mat extra så jag tog standardmjölk istället, gick bra det med 🙂
Cornelia hälsar att köttfärslimpan var supergod 😉
Det där ser riktigt gott ut!! Tur vi har dig Åse så du kan inspirera till god och nyttig mat!
Kram
Låter himla gott!! Äter inte själv nöt och gris men det måste gå bra att göra köttfärslimpa på kycklingfärs, det funkar ju till biffar och köttbullar. Ska jag absolut testa!
Vill delge mig av mina nya ”favismat”, pizzasallad!!! ;o) Vi gjorde egen nyttig pizza i veckan och guuu vad gott det var! Tonfisk, räkor, kapris, tomat, paprika, annanas… Mmm… Till detta gjorde jag egen pizzasallad som bara blev sååå god! Så jag var tvungen att göra en stor portion till och äta till lunchen idag.
Strimla vitkål med osthyveln. Blanda olja (jag tog rapsolja) och vinäger (jag använde vit balsamico), örtkrydda och massor med oregano. Häll över vitkålen och ta sen en mortel och stöt vitkålen med nere i bunken. Stöt den till den liksom minskar i omfång och låt den sen stå till sig någon timme. GOTT! Och nyttigt! Jag tog cirka 3 msk olja och 3-5 msk vinäger till ½ vitkålshuvud, storlek mindre. Bäst är ju att smaka sig fram sen, kanske får man tillsätta lite mer vinäger eller örtkrydda.
Trevlig helg!
Detta verkar ju supergott. Familjen har frågat många ggr om vi inte kan göra köttfärslimpa. Jag plattar hellre biffar eller rullar köttbullar. Det är kanske dax nu att göra limpa istället. =)
OHH så gott det låter!
Älskar köttfärslimpa,brukar göra texmex limpa.
Bara att blanda i en påse tacokrydda,klart:-)
Tyvärr så äter 8inte mina barn det så det blir jag och gubben
och så får barna falukorv eller nåt annat lätt Hihi
Åhh,vad gott det såg ut! Älskaar köttfärslimpa,det blir så himla saftigt med ströbrödet! Dock har jag aldrig provat att ha varken fond eller mozzarella i men det kan ju bara bli gott!
Kul att du är på G igen, jag me 🙂 Kram Cathrin
Det var inte i går man åt köttfärsslimpa..kanske ska testa det igen.Ser gott ut!!
Jaa det lät gott, måste prova den:) ..är less på köttfärssås så fort man ska äta färs :/
Gör jag med 🙂 Kan erkänna att jag med lätthet hade kunnat äta upp halva limpan själv! Sååå smaskigt!
[quote comment=”14688″]Jag älskar färs i alla former. Det här ser smaskens ut! Det här ska jag definitivt laga.[/quote]
Jag älskar färs i alla former. Det här ser smaskens ut! Det här ska jag definitivt laga.