Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk fylld köttfärslimpa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

800 g nötfärs
2 ägg
2 bollar mozzarella á 125 g
1 gul lök, finriven
1/2 dl kalvfond
1 handfull Ruccola
Salt och peppar
1 burk (240 g) kronärtskockshjärtan
100 gr salami
Smör
Soja
Gladpack


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ägg, kryddor, fond, nötfärs, lök.
Platta ut på ett gladpack.
Hacka salami,  kronärtskocka, mozzarella och soltorkade tomater och blanda och lägg i en sträng ovanpå köttfärsplattan. Rulla ihop med hjälp av gladpacken och nyp ihop och släta till nötfärsen. Pensa med smält smör/soja
Grädda i ca 45 min eller till en innertemperatur på 70 grader.
Låt stå ett tag innan du tar upp den på skärbräda och skivar upp.