Ingredienser
600 g kyckling kycklinglårfiléer
2 morötter
1 palsternacka
600 g kålrot eller potatis
1 grönsaksbuljong
1 blomkål
1 rödlök, i skivor
250 g romanticatomater
8 st soltorkade tomater, strimlade
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
salt, peppar
torkad oregano
paprikapulver
1 dl riven parmesan
1/2 kruka basilika
1 näve ruccolasallad
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Skala rotfrukterna, skär i mindre bitar. Bryt av blomkåksbuketterna och dela i mindre bitar. Halvera körsbärstomaterna.
Koka upp i vatten med 1 grönsaksbuljongtärning och låt potatis/kålrot, morötter och palsternacka koka i 7 minuter, de ska bara bli lite mjukare så de blir klara på 30 min i ugnen sedan.
Låt ånga av.
Lägg grönsakerna i en ugnsform, lägg kycklinglårfileerna ovanpå. Krydda med salt, peppar och övriga kryddor.
Rör ihop olivolja, soltorkade tomater och vitlök och fördela över kyckling och grönsaker.
Sätt in mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut och toppa med basilkablad och ruccola.
Servera tex med min goda vitlökssås.