Ingredienser
1 aubergine
1–2 tsk havssalt
1 msk olivolja eller kokosolja
150 g feta
200 gr. ricotta
1 kruka timjan
Skalet av ½ citron
400 g tomatsås (recept HÄR)
2–3 msk grädde
½ dl hyvlad parmesan
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 g.
Skär av båda ändarna av auberginen och skär den sedan i tunna skivor på längden. Lägg skivorna på
bakplåtspapper på plåt och låt torka i ugnen i 20 minuter.
Pensla skivorna med olja. Blanda ricotta, feta, rivet citronskal och timjan, salta eventuellt lite.
Lägg en liten klick på varje
bred kortsida av auberginen och rulla ihop.
Täck bottnen av en ugnsform med tomatsåsen
och lägg rullarna där i. Klicka ut resterande
av oströran runt om och avsluta med att hälla
grädden över rullarna. Gratinera i cirka 20–25
minuter eller tills tomatsåsen är bubblig och rullarna fått färg.