Hej vänner!
Söndag och för min del känns det lite som slutet på helgerna trots att det nalkas trettonhelg bakom hörnet =)
Jag har varit flitig med mina promenader och det är SÅ skönt! Nu skriker ju kroppen efter aktivitet efter en mörk december där det åtminstone för min del varit mycket stillasittande.
Jag blir lätt uttråkad och jag tar ofta samma runda här vid mig men nu har jag bestämt mig för att prova nya rundor och idag blev det drygt 6,5 km i morgonsol runt Fredrikstal.
Måste dock ha vintrigare vandringsskor, jag fryser i mina nuvarande!
I går tipsade jag er på Facebook om rätter med liknande smaker som i detta receptet.
Huuuur gott, så enkelt och ett riktigt höjdarrecept!
Jag utgick från ett recept som verkar härstamma från Guldfågeln som heter just Indonesisk kycklinggratäng och detta receptet hittar man lite överallt på nätet, det är ju lite same same som jag brukar göra.
Jag ändrade lite i receptet så klart efter mitt tycke och smak, ökade kryddorna och lade bland annat till shitakesvamp som ger mycket umami och hur gott blev inte detta!
Vintips: Pinot Gris Premium Reserve från Alsace
Perfekt till denna maträtten!
Det krävs ett sötare vin till denna rätten men detta ligger bland de mindre söta i den här genren.
Jag serverade blomkålsris till och favvotillbehöret: Stekt eller grillad Pak Choi! Sluuurp!
Men ris är ju också gott till denna rätten.
Här kommer receptet! Prova detta!
Skriv utIndonesisk kycklinggratäng
- Portioner: 4
Ingredienser
200 g shitakesvamp
700 g kycklingfiléer (kycklinglårfiléer fungerar också)
smör att steka i
salt, peppar
3 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
1 vitlöksolo eller 2 vitlöksklyftor
1 msk gul curry
1/2 msk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 röd paprika
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Skiva svampen, skär varje kycklingfilé i 4 delar. Stek svamp och kyckling i lite smör, salta och peppar något. Låt curry fräsa med sista 2 minutrarna. Lägg över i ugnsform.
Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar.
Koka upp grädde, fond, vitlök och mango chutney. Häll över kycklingen och svampen. Fördela paprikan över och sätt in i ugnen i 20 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.
9 kommentarer
Gjorde din indonesiska kycklinggratäng igår och idag blev det rester på den… meeen så gott😋… uppskattades av de övriga som också åt. Tusen tack också för tips på de rosa prosecco du tipsade om före jul… mkt goda! 👌 God fortsättning Åse 💖
Underbart gott hade trattkantareller i stället fans hemma det blev 👍
Kyckling är ju väldigt tacksamt att laga (och äta), då det kan varieras så otroligt mycket. Satt i helgen och surrade med svägerskan och kom in på kyckling och ny inspiration. Det har liksom blivit samma, samma och samma igen.. Och nu kommer Du med ännu mer inspiration här! Ska bara ta och köpa hem ett gäng filéer igen så jag kan ställa mig i köket och kocka! Och så lär jag väl försöka gå igenom den där ”ät snart”-lådan som Äldsta plockade ihop här i helgen, när vi rensade skafferiet. (Vad sägs om 6 senspstuber och 4 med majonnäs? 😂)
Kram 💕
Underbara Åsa! ♥️ som jag uppskattar dina kommentarer och glimtar från ditt liv och din familj! TACK! ♥️
❤️
Hej!
God fortsättning!
Vi äter ofta kyckling så detta ska vi absolut testa.
Hur har du tillagat Pak Choien?
Med vänlig hälsning
Jeanette
Hej! Detsamma! ✨
Jag har bara delat den och stekt i smör / olja! Saltat och pepprat 🙂 låt gå under lock på låg värme när den fått färg.
Tack för alla mattips. Har en fråga, ser att du ofta tipsar om vin till maten som nu t.ex. Ni är kanske mer internationella än vad vi är men vin till maten har vi kanske ev. på helgen eller om vi har gäster.
Yes vi dricker vin till helgen, tror många i Sverige begränsar alkohol till fredag, lördag och eventuellt på lillördag. Jag tycker iofs inte att det är något fel att ta ett glas vin en tisdag eller torsdag heller, beror ju helt på hur mycket och hur ofta man dricker.
Receptet du refererar till åt vi i lördags och drack således vinet då. Det skulle lika gärna kunna vara så att jag tipsar om mat med tillhörande vin tisdag, onsdag, torsdag, det innebär inte att jag åt de maträtterna eller drack vinet just de dagarna. Jag samarbetar dessutom med ett vinföretag och tipsar om deras viner varje vecka, ibland två.
Detta är ingen matdagbok eller en kronologisk redogörelse för vad jag äter och dricker utan en inspirationsblogg och inläggen är just inspiration och tips.