Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Indisk Laxcurry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 Zucchini, i kvartar
2 morötter, i slantar
1 röd paprika, grova bitar
1 purjo, grovt hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, urkärnad, strimlad
1/2 msk kokosolja eller rapsolja
2 msk gul curry (torkad)
1/2 msk gurkmeja
1 msk riven ingefära
1 msk kycklingfond
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
1 citron, saften
Sockerärtor 150 g
500 g lax, i kuber
1 kruka koriander


Instruktioner

Fräs grönsakerna i lite kokosolja tills de mjuknat. Rör ner curry, gurkmeja, ingefära och tillsätt fond, kokosmjölk, vatten och citronsaften. Låt allt puttra ihop. Red eventuellt med lite naturell färskost om krämigare sås önskas. Smaka av med ev lite mer kryddor och fond. Rör ner sockerärtorna och laxen och dra kastrullen åt sidan. Lägg ett lock på och låt stå i 5-7 minuter.
Lägg en handfull klippt koriander över och servera.