4,3K
Trollkarlen Måns höll barnen i full fokus! Han hyr vi in fler gånger!!
I går kväll provade jag Kronfågels nya serie ”smak på världen” – india. Kycklingen var jättemör och det blev supergott och jag har bara en invändning och det är givetvis att det är druvsocker och modifierad stärkelse i kryddblandningen. Jag undviker det så gott jag kan men ibland så blundar jag för det.
4 portioner
650 gram kronfågel india (smak på världen) *
1 burk kokosmjölk
2 dl creme fraiche
250 gram fryst mango
1 msk tamarisoja
salt, peppar
Stek upp kycklingen och häll i resterande ingredienser. Låt allt småputtra i ca 8-10 minuter.
Jag serverade blomkålsris till:
Riv ett litet blomkålshuvud och låt koka upp i vatten med 2 buljongtärningar. Jag hade 2-3 msk Renée Voltaires buljongpulver med smak av chili och citrongräs – rekommenderas!!
Låt koka i ca 5 minuter. Häll sedan av i durkslag.
* man kan givetvis använda vanlig kycklingfilé och krydda med koriander, salt, spiskummin, svartpeppar, lök, kanel, kardemumma, muskotblomma, anis, cayennepeppar, gurkmeja, persilja, cayennepeppar, ingefära, muskotnöt och paprika som det är i kryddblandningen.
Jag serverade sedan en fräsch, syrlig pannacotta till, så god och inte så maffig som en gräddpannacotta.
Jordgubbspannacotta med lime och passionsfrukt
4 portioner
1,5 dl grädde
250 gram kesella
2 tsk sockerersättning eller honung
1/2 dl jordgubbssylt (jag hade Önos sockerfria men det går lika bra med mosade jordgubbar!)
Skalet och saften av en lime
1 gelantinblad
Låt gelantinbladet mjukna i en skål med kallt vaten.
Koka upp grädde och sötning, dra sedan åt sidan och rör ner gelatinet. Sedan jordgubbarna, lime och kesellan. Jag körde med stavmixer för att få slätt.
Häll upp i små glas och ställ i kylskåp ca 3 timmar.
Servera med jordgubbskompott:
250 gram jordubbar
2 st passionsfrukter
Skiva jordgubbarna och blanda med passionsköttet/kärnor. Skeda upp vid servering
Källa: Arla
PS: Jag är visst med i Aftonbladets söndagsbilaga idag! Måste åka och köpa..
Hej på er! Har ni en fin söndag? Här har det varit full rulle, sonens 9 års kalas är avverkad med en tokig trollkarl, pizzabuffé och en skock nöjda ungar. Härligt!
Trollkarlen Måns höll barnen i full fokus! Han hyr vi in fler gånger!!
I går kväll provade jag Kronfågels nya serie ”smak på världen” – india. Kycklingen var jättemör och det blev supergott och jag har bara en invändning och det är givetvis att det är druvsocker och modifierad stärkelse i kryddblandningen. Jag undviker det så gott jag kan men ibland så blundar jag för det.
4 portioner
650 gram kronfågel india (smak på världen) *
1 burk kokosmjölk
2 dl creme fraiche
250 gram fryst mango
1 msk tamarisoja
salt, peppar
Stek upp kycklingen och häll i resterande ingredienser. Låt allt småputtra i ca 8-10 minuter.
Jag serverade blomkålsris till:
Riv ett litet blomkålshuvud och låt koka upp i vatten med 2 buljongtärningar. Jag hade 2-3 msk Renée Voltaires buljongpulver med smak av chili och citrongräs – rekommenderas!!
Låt koka i ca 5 minuter. Häll sedan av i durkslag.
* man kan givetvis använda vanlig kycklingfilé och krydda med koriander, salt, spiskummin, svartpeppar, lök, kanel, kardemumma, muskotblomma, anis, cayennepeppar, gurkmeja, persilja, cayennepeppar, ingefära, muskotnöt och paprika som det är i kryddblandningen.
Jag serverade sedan en fräsch, syrlig pannacotta till, så god och inte så maffig som en gräddpannacotta.
Jordgubbspannacotta med lime och passionsfrukt
4 portioner
1,5 dl grädde
250 gram kesella
2 tsk sockerersättning eller honung
1/2 dl jordgubbssylt (jag hade Önos sockerfria men det går lika bra med mosade jordgubbar!)
Skalet och saften av en lime
1 gelantinblad
Låt gelantinbladet mjukna i en skål med kallt vaten.
Koka upp grädde och sötning, dra sedan åt sidan och rör ner gelatinet. Sedan jordgubbarna, lime och kesellan. Jag körde med stavmixer för att få slätt.
Häll upp i små glas och ställ i kylskåp ca 3 timmar.
Servera med jordgubbskompott:
250 gram jordubbar
2 st passionsfrukter
Skiva jordgubbarna och blanda med passionsköttet/kärnor. Skeda upp vid servering
Källa: Arla
PS: Jag är visst med i Aftonbladets söndagsbilaga idag! Måste åka och köpa..
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
10 kommentarer
Tack för tipset om trollkarlen! Har efter att ha läst om honom här anlitat honom till ett barnkalas, och det blev en succé! Kul med något oväntat, och roligt att se hur fascinerade barnen blir.
Vad roligt!!! :))) kul att kunna dela med sig av tips!!
Tack Åse för svaret! Ska snabbt övergå till lchf nu när det känns bättre, innan jag börjar öka i vikt!!! / Anette
Å vad gott detta ser ut…och så snabbt att laga! Jag körde min snabba, men lite fuskiga currykycklinggryta idag (5 minuter att förbereda, 30 minuter i ugnen), men det här var ju ännu snabbare och ser ända väldigt gott och festligt ut. Måste prova!
Åh den där pannacottan ser vansinnigt god ut, den måste jag prova till nästa helg. Har du något tips på hur man gör med gelatinvbladen?, lyckas alldrig med det.
Tänkte bara få tipsa om gelatinpulver som är enklare att använda. / Anette
Den efterrätten ska jag prova! Ser så himmelens gott ut!
Hej Åse! Hela familjen gillar recepten i din bok. Favoriten hittills är lammfärsbiffar i medelhavssås! Kram, Tina
Såg gott ut det där!! Jag undrar över en sak, får se om du har nån bra förklaring. Jag har haft magsjuka, och när jag skulle börja äta fanns bara två saker jag kunde tänka mig, Calzone och vitt rostat bröd med smör på. Jag har ju i te ätit det på ett par år, längtar aldrig efter det. Men hade aldrig i livet fått i mig nåt äggbaserat eller annat lchf. Finns det nån förklaring till att man kan behöva kolhydrater efter att tömt kroppen?? Skulle vara mycket intressant att veta, och höra om nån annan varit med om ngt liknande? Hälsn Anette
Snabb energi! Kroppen vet att kolhydrater är den snabbaste energin och suktar speciellt efter kolhydrater och fett, den kombinationen som fettlagrar bäst.