Ingredienser
Curryris:
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 270 g basmatiris
- 2 tsk curry
- 5 dl vatten
- 1 tärning kycklingbuljong
Kycklinggryta:
- 600 g kycklingfilé
- 2 röda paprikor
- 1 gul lök
- 2 selleristjälkar
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- Svartpeppar efter smak
- 4 vitlöksklyftor
- 2 tsk vetemjöl
- 1 dl vispgrädde
- 70 g tomatpuré
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk malen ingefära
- Chiliflakes efter smak
- 2 tsk socker
- 3 dl vatten
Topping:
- 40 g färsk koriander
Instruktioner
- Halvera kycklingfiléerna.
- Tärna de röda paprikorna fint.
- Grovhacka den gula löken.
- Skiva selleristjälkarna.
-
Curryris:
- Hetta upp smöret i en kastrull.
- Fräs löken i cirka 2 minuter.
- Tillsätt basmatiriset och curryn, rör om väl.
- Häll i vattnet och smula ner kycklingbuljongtärningen.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
-
Kycklinggryta:
- Hetta upp 1 msk smör i en stekgryta.
- Bryn kycklingbitarna med salt och lite nymald svartpeppar tills de får färg runtom.
- Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
- Tillsätt ytterligare 1 msk smör i samma gryta.
- Fräs paprika, lök och pressad vitlök i cirka 4 minuter tills de mjuknar.
- Strö över vetemjölet och rör om.
- Tillsätt vispgrädde, tomatpuré, garam masala, malen ingefära, chiliflakes efter smak, socker och vatten.
- Låt såsen puttra i cirka 2 minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen i grytan och låt allt sjuda i cirka 12 minuter tills kycklingen är genomstekt.
- Rör ner selleriskivorna och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka koriandern.
- Servera kycklinggrytan med curryriset och toppa med den färska koriandern.