Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Indisk kycklinggryta med heta kryddor, curryris och koriander


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Curryris:

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 270 g basmatiris
  • 2 tsk curry
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong

Kycklinggryta:

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar efter smak
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 70 g tomatpuré
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk malen ingefära
  • Chiliflakes efter smak
  • 2 tsk socker
  • 3 dl vatten

Topping:

  • 40 g färsk koriander

Instruktioner

  • Halvera kycklingfiléerna.
  • Tärna de röda paprikorna fint.
  • Grovhacka den gula löken.
  • Skiva selleristjälkarna.
  • Curryris:

    • Hetta upp smöret i en kastrull.
    • Fräs löken i cirka 2 minuter.
    • Tillsätt basmatiriset och curryn, rör om väl.
    • Häll i vattnet och smula ner kycklingbuljongtärningen.
    • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Kycklinggryta:

    • Hetta upp 1 msk smör i en stekgryta.
    • Bryn kycklingbitarna med salt och lite nymald svartpeppar tills de får färg runtom.
    • Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
    • Tillsätt ytterligare 1 msk smör i samma gryta.
    • Fräs paprika, lök och pressad vitlök i cirka 4 minuter tills de mjuknar.
    • Strö över vetemjölet och rör om.
    • Tillsätt vispgrädde, tomatpuré, garam masala, malen ingefära, chiliflakes efter smak, socker och vatten.
    • Låt såsen puttra i cirka 2 minuter.
    • Lägg tillbaka kycklingen i grytan och låt allt sjuda i cirka 12 minuter tills kycklingen är genomstekt.
    • Rör ner selleriskivorna och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    • Grovhacka koriandern.
    • Servera kycklinggrytan med curryriset och toppa med den färska koriandern.