Indisk kycklinggryta med heta kryddor, curryris och koriander

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Halloj!
Happy lillördag! Vilket väääääääder det är!
Vi (jag och Michelle) skulle egentligen åkt till Malmö för att vara modeller för henne i en skoluppgift (makeup) men hon gör det här hemma istället så vi ska strax sätta igång. Skönt att slippa ligga på vägarna i detta vädret.

Som jag skrev igår provar vi tre middagar från Linas Matkasse den här veckan. Det är ett nykundserbjudande just nu som vi nyttjade. HÄR hittar ni det.
I går blev det den här goda rätten!

Blev jättegott faktiskt! Följde receptet till punkt och pricka förutom att jag lade till några matskedar japansk soja för det lyfter de flesta rätter tycker jag.

Riset glömde jag dock att det skulle koka i buljong med curry/lökfräs men jag lade till det i efterhand och det gick bra.
haha jag är INTE van vid att läsa recept 😅

Jaag blandade även ner bleksellerin med paprika och lök. (skulle egentligen ner sist när grytan var klar.)

Le Creuset gryta HÄR

Var riktigt riktigt gott! Ska bli spännande att prova de andra två rätterna i veckan!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Indisk kycklinggryta med heta kryddor, curryris och koriander


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Curryris:

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 270 g basmatiris
  • 2 tsk curry
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong

Kycklinggryta:

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar efter smak
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 70 g tomatpuré
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk malen ingefära
  • Chiliflakes efter smak
  • 2 tsk socker
  • 3 dl vatten

Topping:

  • 40 g färsk koriander

Instruktioner

  • Halvera kycklingfiléerna.
  • Tärna de röda paprikorna fint.
  • Grovhacka den gula löken.
  • Skiva selleristjälkarna.
  • Curryris:

    • Hetta upp smöret i en kastrull.
    • Fräs löken i cirka 2 minuter.
    • Tillsätt basmatiriset och curryn, rör om väl.
    • Häll i vattnet och smula ner kycklingbuljongtärningen.
    • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Kycklinggryta:

    • Hetta upp 1 msk smör i en stekgryta.
    • Bryn kycklingbitarna med salt och lite nymald svartpeppar tills de får färg runtom.
    • Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
    • Tillsätt ytterligare 1 msk smör i samma gryta.
    • Fräs paprika, lök och pressad vitlök i cirka 4 minuter tills de mjuknar.
    • Strö över vetemjölet och rör om.
    • Tillsätt vispgrädde, tomatpuré, garam masala, malen ingefära, chiliflakes efter smak, socker och vatten.
    • Låt såsen puttra i cirka 2 minuter.
    • Lägg tillbaka kycklingen i grytan och låt allt sjuda i cirka 12 minuter tills kycklingen är genomstekt.
    • Rör ner selleriskivorna och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    • Grovhacka koriandern.
    • Servera kycklinggrytan med curryriset och toppa med den färska koriandern.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

2 kommentarer

Catarina 19 december, 2024 - 08:00

Länken går inte till den rätten, bara till Linas matkasses startsida.

Svara
Åse 19 december, 2024 - 13:04

Nu är det fixat!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.