Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Indisk kycklinggryta med Curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1.5 kilo kycklinglårfiléer
2 stora rödlökar
4 vitlöksklyftor
2 st röd paprika
2 tetra ekologiska kikärtor (380 g)
3+ msk indisk curry (börja med mindre och smaka av)
3 msk kycklingfond
2 dl vatten
400 ml kokosgrädde
4 msk tomatpuré
3 msk mango chutney (går bra med köpt också men den är lite sötare än mitt recept)
1/2 kruka färsk koriander
salt och peppar
3 msk olja att steka i, gärna kokosolja utan smak
Saften och skalet av 1 citron

Indisk curry:

4 msk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk kryddnejlika
1/2 tsk koriander
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk fänkål
1/2 tsk chilipulver


Instruktioner

Putsa kycklingen och skär i mindre bitar. Stek några minuter  i oljan och i 4-5 tsk indisk curry + 1 tsk salt.
Lägg över i gryta.
Skala rödlök och klyfta, grovhacka vitlöksklyftora. Skär paprikan i mindre bitar.
Fräs lök, vitlök och paprika i oljan som blev över efter kycklingen.
Skölj kikärtorna i kallt vatten. Lägg över grönsakerna, kikärtorna, fond & vatten, kokosmjölk, tomatpuré och mango chutney i grytan med kycklingen. Låt puttra i ca 5 minuter, krydda sedan med mer curry efter smak.
Låt puttra i 5 minuter till och smaka sedan av med salt och peppar och eventuellt tamarisoja och mer curry. Lägg ner en näve färsk hackad koriander och skalet och saften av 1 citron precis innan servering.
Servera med valfritt tillbehör.