Ingredienser
- Garam Masala, 1 burk:
- 1 msk kardemumma
- 1 msk spiskummin
- 1 msk malen koriander
- 1 msk malen chili pepper
- 0.75 msk svartpeppar
- 1 msk kanel
- 1 msk gurkmeja
- 1 msk ingefära
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk salt
- 1/2 riven muskotnöt
- Köttfärssås:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- > 3 msk garam masalakrydda
- 800 g nötfärs
- 400 ml tomatkross av god kvalitet (Mutti)
- 1,5 dl kokosgrädde
- 2 msk tamarisoja
- 2 msk tomatpuré
- 3 msk konc. kalvfond
- 1/2 dl finhackade dadlar
- salt, peppar
Instruktioner
- Finhacka lök och vitlök och stek i smör, ghee eller kokosfett
- Rör ner garam masala och låt fräsa en stund.
- I en annan stekpanna stek nötfärsen, rör sedan ihop allt och rör ner tomatkross, kokosgrädde och kryddor. Smaka av med Garam Masala tills det känns lagom.
- Låt allt puttra ihop i ca 15 minuter.