Ingredienser
1 tsk hel kummin
1 tsk malda korianderfrön
1 tsk + mald spiskummin
1/2 påse Santa Maria Garam masala (ca 15 g)
1 tsk chilipulver
1 tsk gul indisk curry
1 tsk gurkmeja
1 msk riven, färsk ingefära
2 msk rapsolja
1 lök
4 vitlöksklyftor
2 morötter, rivna
3 dl torra röda/gula linser
1/2 dl tomatpuré
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
2 msk grönsaksfond
3 dl vatten
salt, peppar
300 g färsk hackad spenat
Saft från 1 lime
Instruktioner
Fräs kryddorna i oljan på låg till medelhög värme.
Hacka lök, vitlök, riv morötter.
Rör ner lök och vitlök bland kryddorna och låt fräsa ihop en stund. Det ska inte få någon direkt färg.
Rör ner övriga ingredienser. Sätt på locket på Crockpoten och förslut ventilen. Sätt den på manuell 4 minuter. När tiden är ute låt göra naturligt utsläpp 5 minuter och sedan manuellt utsläpp tills locket går att öppna. Rör ner den frysta spenaten och smaka av med salt och ev mer kryddor.
Om linserna är för al dente, hetta upp crockpotten på Brown/Sauté och låt småkoka lite.
Servera med ris eller grönsaker.