Jag vet att en läsare frågade mig för ett tag sedan om jag inte hade ett receot på Daal men det hade jag ju inte, men nu har jag!
Jag gjorde den i min Crockpot Express, gick på ett kick!!
Om man vill göra i en gryta så tillaga den på medelvärme i ca 20 minuter. Rör ofta!
Rätten kokas vanligtvis tills linserna är mjuka och har absorberat smakerna från kryddorna. Konsistensen beror på personliga preferenser. Jag ska koka vår lite mindre tid nästa gång!
Till detta dtack vi en alkoholfri öl som vi båda älskar! Såååå god och även låg i kolhydtater. Omnipollo
Zodiak IPA.
Här kommer receptet!
Skriv utIndisk Daal, linsgryta
- Portioner: 6
Ingredienser
1 tsk hel kummin
1 tsk malda korianderfrön
1 tsk + mald spiskummin
1/2 påse Santa Maria Garam masala (ca 15 g)
1 tsk chilipulver
1 tsk gul indisk curry
1 tsk gurkmeja
1 msk riven, färsk ingefära
2 msk rapsolja
1 lök
4 vitlöksklyftor
2 morötter, rivna
3 dl torra röda/gula linser
1/2 dl tomatpuré
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
2 msk grönsaksfond
3 dl vatten
salt, peppar
300 g färsk hackad spenat
Saft från 1 lime
Instruktioner
Fräs kryddorna i oljan på låg till medelhög värme.
Hacka lök, vitlök, riv morötter.
Rör ner lök och vitlök bland kryddorna och låt fräsa ihop en stund. Det ska inte få någon direkt färg.
Rör ner övriga ingredienser. Sätt på locket på Crockpoten och förslut ventilen. Sätt den på manuell 4 minuter. När tiden är ute låt göra naturligt utsläpp 5 minuter och sedan manuellt utsläpp tills locket går att öppna. Rör ner den frysta spenaten och smaka av med salt och ev mer kryddor.
Om linserna är för al dente, hetta upp crockpotten på Brown/Sauté och låt småkoka lite.
Servera med ris eller grönsaker.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
5 kommentarer
Är det hel kummin det ska vara? Inte hel spiskummin?
Hel kummin
Så goda recept och vilken mysig jobblya! Tack Åse för allt du delar med dig av!
Indisk daal linsgryta. Hur länge kokar man i vanlig gryta? Mvh Agneta
Det står i inlägget 🙂