Ingredienser
1,5-2 kg revbensspjäll
salt, peppar
1/2 dl olja
1 dl ananasjuice
1/2 dl soja
1/2 dl honung
1/2 dl farinsocker
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ketchup
1 msk HP sauce
2 vitlöksklyftor, riven
2 msk färsk ingefära, tunt skivad
2 färska röd chilifrukt, finhackade
Instruktioner
Blanda ihop ingrediensen till marinaden/glaseringen och lägg i de delade revbenen. Låt marinera i minst 1 timme men gärna längre.
Ta upp revbenen och stek i lite olja så de får färg. Lägg sedan ner i crockpoten med såsen.
Sätt på MEAT/STEW och 15 minuter. Tryck in TURBO och tiden minskar. Stäng locket och ventilen.
När tiden är ut låt trycket släppa naturligt under 10 minuter. Släpp ut det sista genom att vrida på ventilknappen.
Låt såsen reducera så den tjocknar (kan eventuellt behöva redas)
Sätt ugnen på 225 gr.
Lägg revbenen i ugnsform och pensla med såsen. Sätt in i ugnen så de får lite yta.
Ta ut köttet efter halva tiden och pensla med mer marinad.
Låt revbenen svalna något. Lägg på skärbräda och skär mellan benen. Lägg över revbenen på ett serveringsfat.
Pensla med resterande glasering.