Ingredienser
Burgare
400 g högrevsfärs
Salt och svartpeppar
Smör eller olja att steka i
2 skivor jack pepper-ost (eller annan kryddig ost)
Avokadodressing
½ mogen avokado
1 msk majonnäs
1 tsk chilisås (sriracha eller mildare variant)
Salt & peppar efter smak
Tillbehör
4 stora blad isbergssallad
4 skivor tomat
4 skivor rödlök
4 skivor saltgurka
Instruktioner
Blanda högrevsfärsen lätt och forma till 2 burgare. Krydda med salt och peppar.
Stek burgarna i smör eller olja, ca 3–4 minuter per sida. Lägg på osten mot slutet så den smälter lätt.
Mixa under tiden avokado, majonnäs, chilisås, salt och peppar till en slät dressing.
Lägg ut salladsbladen som “bröd”. Placera burgaren ovanpå, toppa med avokadodressing, tomat, rödlök och saltgurka.
Servera direkt – gärna med lite extra dressing vid sidan av!