Ingredienser
Biffar
- 350 gr högrevsfärs
- 1 ägg
- 1 gul riven lök
- 1/2 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- Lite salt och svartpeppar
Sås
- 2 dl grädde
- 1 dl creme fraiche
- 2–3 msk rött vin
- 1 msk kalvfond italy
- lite tamarisoja
- salt, peppar
Vitkålssallad
- 3 dl riven vitkål
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2–3 msk olivolja
- salt, svartpeppar
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem klara i smör.
- Vispa ur stekpannan med grädde, creme fraiche och övriga ingredienser till såsen och låt sjuda i 5 minuter.
- Lägg sedan tillbaka biffarna och låt allt bli varmt tillsammasn i några minuter.
- Skär vitkålen med osthyvel och krama sedan ihop ingredienserna med händerna.
- Servera med valfritt tillbehör som tex broccoli eller blomkål eller potatis för den som vill ha det.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2