Himmelskt god fläskfilégryta

av Åse

God morgon darlings!

Detta åt vi i går – så gott! Riktigt smarrig fredagsmat =) Tack för era mattips igår!
Jag var sugen på en sallad men Daniel ville ha något köttigare 😉
Jahapp då fick det bli fläskfilégryta!

Denna brukar jag göra, fast varierar kryddningen lite – igår blev det grönpeppar i, gottigt!

Jag serverade rostad klyftpotatis och rotselleri till, så väljer man det man vill ha. Rostad rotselelri är min favorit! Såååå gott!


Alice hade dukat, sötpluttan! Titta så fin bestickvikning!

Här kommer receptet! Hoppas det smakar.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Himmelskt god fläskfilégryta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Description

2 st fläskfiléer ca 1500 g
2 paket bacon
500 g champinjoner
2 gula lökar
lite smör att steka i
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 msk kinesisk soja
2 köttbuljongtärningar
1 msk  tomatpuré
2 tsk sambal oelek
2 msk hel mortlad grönpeppar
Salt, peppar
Bladpersilja


Ingredienser

Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa fläskfiléerna och skär i skivor. Stek dem hastigt på båda sidor i smör, salta och peppra.
Finhacka lök. Skär champinjoner i mindre bitar. Fräs löken smjuk och lägg över på fat eller i skål. Stek champinjonerna i het panna utan matfett. När de svettats ut lägg i en klick smör och stek tills de fått fin färg.
Salta och peppra något. Lägg över på fatet. Stek baconet, inte för hårt. Klipp ner i mindre bitar och blanda med lök, champinjoner och fläskfilé. Lägg över i ugnsform.
Koka upp creme fraiche, grädde och övriga ingredienser. Smaka av såsen. Häll över fläskfilén.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör och klipp lite bladpersilja över fläskfilégrytan


PS! Är det fler som har problem med att kommentera?
Om så är fallet så kan ni alltid komma rakt in i inlägget från huvudsidan genom att klicka på titeln på inlägget (Tex Himmelskt god fläskfilégryta) och på så sätt komma in i inlägget och där kommentera om det inte går från huvudsidan.

25 kommentarer

Johanna 10 december, 2024 - 15:08

Älskar den här rätten. Visst borde man kunna tillaga den, frysa in, tina och sen värma i ugn?

Svara
Karin 9 november, 2024 - 06:49

Detta var det godaste jag ätit ❤️
Hela familjen slickade i sig det sista från tallriken 😅






Svara
Åse 10 november, 2024 - 12:37

Tack för din fina feedback, så kul att det smakade! 😍

Svara
Kari K 31 augusti, 2024 - 16:08

Fantastisk gött är en stor favorit här hemma vi brukar göra den på spisen och servera den med ris till supergött!!!

Svara
Adam 24 augusti, 2024 - 07:54

Oj. Nåt av det godaste jag någonsin ätit, och ganska enkelt att laga. Tack för detta recept!

Svara
Åse 24 augusti, 2024 - 08:21

Tack för fin feedback! Härligt att det smakade!

Svara
Roy Sörensen 2 mars, 2024 - 22:02

Gott så det räcker och blir över!
Vi tog strips till och det funkade fint. Blir lagat fler gånger kan jag lova.






Svara
Åse 3 mars, 2024 - 13:28

Tack för fin feedback, roligt att det smakad!

Svara
Leena 21 september, 2022 - 09:13

Absolut en favorit hemma hos oss 🤗
Tack för dina underbart goda recept. Har man idétorka, då går man in på din sida och vips så har man en gourmet middag. Inga konstiga ingredienser utan oftast har man det mesta hemma 👍

Svara
Anna 25 mars, 2022 - 17:37

Nu står min i ugnen fast jag körde kycklinfile då jag inte hade flfile hemma, såsen smaka underbart så det kan ju inte bli bättre än bäst. Ugnsrostad deliktesspotatishalvor till😋

Svara
Sanna 11 oktober, 2020 - 10:14

Om man inte vill använda buljongtärning utan fond istället, hur stor mängd tar man då?

Svara
Åse 11 oktober, 2020 - 10:17

Det brukar stå på flaskan vad det motsvarar.

Svara
Maria Jönsson 27 september, 2020 - 19:33

Otroligt gott, gjort den flera gånger. Visst borde man väl kunna koka allt på spisen i gryta istället 10-20 min? Tycker det är lättare när man vill förbereda.

Svara
Åse 28 september, 2020 - 14:08

Hej Maria! Javisst kan man göra det!

Svara
Malin Jansson 9 november, 2019 - 10:57

GALET GOD! Grönpepparn gör så mycket för denna rätten! Jag har även provat rosépeppar vilket också var grynt gott! Tack för alla recept!






Svara
caroline 6 september, 2019 - 14:58

Hej Åse! När ska man ha i grönpepparkornen? Om man inte har mortel, tips på vad man kan använda? Tack för alla fina och goda recept.

Svara
Åse 6 september, 2019 - 15:06

Hej! Den ska i med ”övriga ingredienser”
Pepparkornen ska ju krossas så kolla vad du kan ha hemma för att göra just så, lägg tex i påse och hamra på?

Svara
Anna 2 februari, 2019 - 14:23

Detta provar vi i kväll 😀
Tack för tips!

Mvh
Anna

Svara
Åse 2 februari, 2019 - 19:07

Smaklig spis!

Svara
Anita 2 februari, 2019 - 10:13

d
Detta lät gott måste jag prova.
Igår hade jag kalkongryta med potatisklyftor och rostad blomkål.
Ingelsta kalkon har kalkonstrimlor det går så snabbt att laga
Ha en forsatt fin helg

Svara
Åse 2 februari, 2019 - 10:46

Åh bra tips! Tack!

Svara
Anna 2 februari, 2019 - 10:03

Åh perfekt att du la ut detta, satt just och funderade vad vi skulle hitta på till middag, detta blir det, lät magiskt gott 😋😍

Svara
Åse 2 februari, 2019 - 10:08

Smaklig spis! 🥰

Svara
Sara 2 februari, 2019 - 09:32

Detta måste provas!

Svara
Sanna 2 februari, 2019 - 09:16

❤️❤️❤️

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.