Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 4 vitlöksklyftor
- 1 schalottenlök
- 1/2 tsk chili flakes
- 1/2 dl vitt vin
- saften från 1 citron
- 500 g skalade räkor
- 3 strimlade zucchinis
- 1 dl riven parmesan
- 3 msk hackad bladspenat
- salt, peppar
Instruktioner
- Strimla Zucchinin.
- Lägg dem i ett durkslag och häll kokande vatten över. Låt rinna av i durkslaget.
- Finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp en panna med olivolja och smör och lägg ner lökhacket + chiliflakes. Låt det fräsa tills det fått fin färg. Häll i vinet och citronjuicen, smaka av med salt och peppar.
- Låt allt sjuda i ca 2 minuter och rör sedan ner räkorna och låt det sjuda i någon minut. Räkorna är redan klara och de får inte bli för sega.
- Lägg upp zucchininudlarna på tallrikar, dra ett varv med salt och pepparkvarnen och häll räkröran ovanpå, blanda runt lite med parmesan och hackad bladspenat.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4