Ingredienser
Sås
- 3 msk tamarisoja
- 3 msk fisksås
- 2 msk hoisinsås
Wok
- 1 vitlöksolo
- Chiliflakes
- smör, olja
- 300 g kungsräkor
- salt, peppar
- 1 handfull sugarsnaps
- 1 stor morot
- 2 st zucchinis
- 1 spetspaprika
- het chilisause
Instruktioner
- Fräs chiliflakes och tunnskivad vitlök i smör/olja, gärna kokosolja.
- Skala de tinade räkorna och gör ett snitt på ovansidan och ta ur tarmen.
- Fräs dem ca 1,5 minut eller tills de blivit rosa.
- Salta och peppra.
- Ta upp räkorna och skrapa ur eventuell vitlök som kolnat.
- Lägg i grönsakerna utom zucchinin.
- Låt frsa i 3-4 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till såsen och rör ner, låt allt småputtra under 2 minuter. Rör sedan ner zucchinin och smaka av med het chilisauce typ D’elidas. Låt puttra i 1 minut innan räkorna rörs ner. Servera genast!
Näringsinnehåll
- Portioner: 2