Ett litet helgtips till er!
SLURP!
En klassiker och så enkel att göra men ljuvligt god!
I detta receptet har jag tillsatt rotselleri – passar så bra!
Detta fungerar även som en liten förätt, då räcker receptet till fler än fyra.
ENJOY!
Het kräftsoppa
- Portioner: 4
Ingredienser
1 schalottenlök
2 stora morötter
50 g rotselleri
lite smör eller olja att steka i
1 liter vatten
3 msk skaldjursfond
½ dl vitt torrt vin (går att utesluta)
1–2 krm cayennepeppar
400 g kräftost(mjukost)
2dl crème fraiche
150 g kräftstjärtar
1 knippe dill
Ev. redning: 100 g naturell färskost
Instruktioner
Finhacka schalottenlöken, riv morötterna och tärna rotsellerin.
Låt grönsakerna fräsa i matfett i stor kastrull.
Tillsätt vatten, skaldjursfond, vin och cayennepeppar efter smak (det ska vara lite sting i den) och låt koka några minuter på medelvärme.
Lägg sedan i mjukost och crème fraiche och låt småputtra i 5 minuter.
Om soppan känns för tunn kan den redas med naturell färskost.
Stäng av plattan, servera och toppa med kräftstjärtar och hackad dill.
2 kommentarer
Ja just ja! Alldeles glömt bort så gott med soppan!
Tack för tipset! Finns nog I olika varianter.
Härlig lördag till dej! Från ett regnigt Falun 🌧🌩
Ja det är en såååå bra soppa att laborera med och anpassa! KRAM från molnigt men inte regnigt HBG!