Ingredienser
4–5 cm färsk ingefära
2 morötter
1 stor gul lök
1/2 röd chilifrukt
1 syrligt äpple
smör att steka i
1 msk currypulver
1–2 tsk garam masala krydda *
1 kanelstång
1 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
4 dl kycklingkött, tillagat
3 dl grädde
salt och peppar
färsk koriander
creme fraiche
* Garam Masala krydda:
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver.
Instruktioner
Riv ingefära, skala och skär moroten i tunna slantar.
Finhacka löken.
Kärna ur chilin och finhacka. Skala äpplet och riv.
Lägg ingefära, chili, morötter och äpple i en stekgryta med smör, pudra över curry och garam masala. Låt allt fräsa på låg värme en stund. Det ska bara mjukna och kryddorna utvecklas.
Lägg i kanelstången. Häll i vatten och buljongtärningar och koka i 5 minuter.
Skumma av. Lägg i kycklingköttet och häll i grädden.
Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ta bort kanelstången.
Garnera med färsk koriander och servera eventuellt med en klick creme fraîche.