Teriyakisås är en sådan där sås som är så oerhört söt när man köper den färdig.
Även om man använder riktigt socker i detta receptet så blir den inte så pillersöt som de köpta versionerna.
Jag använder inte vitt socker utan Nick’s fibersirap eller Use like Sugar, vad ni väljer att använda är ert val.
Jag har ingen nolltolerans mot socker men väljer att dra ner på det när jag kan! För mig räcker det långt.
Sake köper jag på systembolaget. Jag valde en Sake som inte var så söt som många av de andra.
Teriyakisås är en såååå användbar sås att ha i olika asiatiska rätter.
I går stekte jag upp kycklingfilé och grönsaker och rörde ner 2 dl teriyakisås (till 4 pers)
MUMS!
Serverades med Better Than Noodles.
Hemmagjord TERIYAKISÅS
Description
1,5 dl japansk äkta sojasås (naturally brewed)
1,5 dl mirin (risvin, finns på Ica)
1/5 dl sake eller torr sherry
1/2 dl socker/ sötning (jag använder Nick’s Use like Sugar eller Fibersirap)
Valfri smaksättning:
2 klyftor vitlök
2 tsk riven ingefära
chili, limejuice, sesamfrön
Ingredienser
Rör ihop alla ingredienser i en liten panna och hetta upp på medelvärme. Låt sjuda några minuter.
Förvara såsen i ett glaskärl i kylskåp.
Smaksätt eventuellt såsen med smaksättning.
3 kommentarer
Grymt bra tips!!! Det blir lätt alldeles för sött med den typen av såser, samma när man handlar thaimat. Supergott först men efter en stund kan jag tycka att det känns som att man bara äter sockrig sås 🙂
Ha en härlig kväll <3
//Caroline