Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hemmagjord kycklingkebab med röd kebabsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

1 kilo strimlad kycklinglårfilé

Kebabkrydda:
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
0.5 msk chilipepper
0.5 msk oregano
0.5 msk vitlökspulver
0.5 tsk lökpulver
0.5 msk gurkmeja
2 tsk koriander
2 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
+ salt

Kebabsås:
3 dl fet yoghurt
0.5 dl majonäs
2 msk Sriracha sås (smaka av med mindre först)
1 presssad vitlök
1 msk tomatpuré
1 tsk lökpulver
0.5 tsk paprikapulver
salt, svartpeppar


Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
  2. Blanda alla kryddorna och förvara i tätslutande burk.
  3. Krydda strimlad kycklinglårfilé efter smak och stek i kokosolja utan smak. Salta kycklingen när den börjar bli klar.