Ingredienser
1 kilo strimlad kycklinglårfilé
Kebabkrydda:
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
0.5 msk chilipepper
0.5 msk oregano
0.5 msk vitlökspulver
0.5 tsk lökpulver
0.5 msk gurkmeja
2 tsk koriander
2 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
+ salt
Kebabsås:
3 dl fet yoghurt
0.5 dl majonäs
2 msk Sriracha sås (smaka av med mindre först)
1 presssad vitlök
1 msk tomatpuré
1 tsk lökpulver
0.5 tsk paprikapulver
salt, svartpeppar
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
- Blanda alla kryddorna och förvara i tätslutande burk.
- Krydda strimlad kycklinglårfilé efter smak och stek i kokosolja utan smak. Salta kycklingen när den börjar bli klar.