Snabb Bearnaise med stavmixer

av Åse

Världens snabbaste enklaste bea recept!

250 g smör
2 schalottenlökar
4 vitpepparkorn, krossade
salt, peppar
1/2 dl vatten
1/2 dl rödvinsvinäger
Färsk dragon, färsk persilja
3 äggulor

Smält smöret på svag värme i en kastrull.
Ta av kastrullen från plattan men håll smöret varmt.

Gör lökskyn: Finhacka 2 schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1 liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera till hälften (koka ihop).
Sila ner lökskyn i en ny kastrull.

Lägg tre äggulor i en hög bringare, häll ner lökskyn.
Sätt stavmixern i botten och sätt igång medan du i en fin stråle häller ner smöret, kör stavmixern upp och ner under tiden. Lägg i lite klippt persilja, dragon och salta och peppra. Låt stå kallt så blir det en god, tjock, kall bea!
Klart!

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

24 kommentarer

Camilla 18 mars, 2024 - 18:30

Tack för bra recept. Funkade fint. 🤗👍🏼
Fick dock ihop överbliven kall sås m några droppar kallt vatten. Blev hur bra som helst 🤗

Svara
Åse 18 mars, 2024 - 18:55

Kanon! Tack för tips och feedback! 🎉

Svara
Isabell 23 juni, 2021 - 08:26

Supergod bea! Tror du att det går att göra den på ghee eller smakneutral kokosolja?

Svara
Åse 23 juni, 2021 - 13:31

Ghee funkar!

Svara
Isabell 28 juni, 2021 - 08:08

Toppen! Jag får testa här i veckan.

Svara
Elna 18 juli, 2015 - 15:47

Konsistensen bra men smakar typ ingenting. Får bli mer vinäger och lök nästa gång!

Svara
Matthias O 12 maj, 2012 - 20:07

Har provat recepetet nu 2 dagar i följd och det blir samma resultat varje gång. Den blir jätterinnig och tjocknar inte alls. Kan se att ditt recept är exakt samma som Per Mobergs, med skillnaden att han menar att man ska vispa äggen och koket när det ligger i ett vattenbad och att det ska vispas tjockt innan man häller i smöret. Men jag har tyvärr inte haft ngn framgång med detta receptet 🙁

Svara
Åse 12 maj, 2012 - 20:31

Vad synd! Jag ställer alltid min en stund i kylskåpet så sätter den sig!

Svara
Niklas 15 december, 2014 - 10:08

Anledningen är att du förmodligen har i smöret för snabbt. Jag brukar hälla lite i taget tills jag ser att det blandat sig och sedan häller jag i lite mer. Vill man ha tjockare så kan man ha större äggulor eller en extra äggula. Dock kan en extra äggula få bean att bli nästan som ett smör i koncistens, dvs jättetjockt. Enkelt sätt att rädda en bea är också att ta en äggula i en ny bunke, mixa den och sedan sakta (som tidigare) hälla över den skurna bean över den nya gulan.

Svara
Åse 15 december, 2014 - 10:55

Toppentips! Tack!

Svara
Sara & Busungarna 7 maj, 2012 - 19:52

Vad roligt med ett filmklipp! 🙂

Ska fasen testa det här, för det ser ju inte allt för svårt ut ändå!

Svara
Ulrika 1 maj, 2012 - 15:02

Jag testade din bearnaise igår. Har aldrig gjort bea förut för jag har tyckt att det verkar så krångligt. Men på ditt sätt var det ju jättelätt! Den blev supergod och gästerna blev lite imponerade. 🙂 Tack!

Svara
Malin 1 maj, 2012 - 13:23

Toppen!! Tack! 🙂 Den ska bara göras, älskar bea! Och vilken bra filmsnutt, ser verkligen enkelt ut! 🙂

Svara
ÅsaS 30 april, 2012 - 17:48

Jaha!? Var det inte svårare än så?! Borde ju t o m jag klara av…
/ÅsaS

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 30 april, 2012 - 13:45

Vad kul att se ett videoklipp. Även fast jag vet att du bor i Skåne så var jag inte riktigt beredd på skånskan… kul att höra hur du låter. Då ”lär man känna” en till dimension av dig. 🙂

Svara
Rebecka 30 april, 2012 - 09:38

Jag har röstat på dig som årets mat- och bakblogg samt årets hälso- och träningsblogg! 🙂

Är det meningen att en ska rösta varje dag (eller så ofta en kan) eller räcker det med en gång?

Svara
kaffeutansocker 30 april, 2012 - 08:26

Gott!
Ha en trevlig valborg 🙂

Svara
Katinkas Kitchen 30 april, 2012 - 08:09

Åh, jag älskar béarnaisesås! DEt här receptet ska jag verkligen pröva! Kan passa med lite grillad flankstek i helgen, som är mitt tips till Valborgsmiddag, tillsammans med laxtartar och en väldigt icke-LCHF tarte päron-frangipane. Men om man lägger päronen i en cocotte och river mandelmassa över kanske det blir lite bättre..? 🙂 Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Svara
Jenjo 29 april, 2012 - 19:29

Jättekul att se ett filmklipp när du lagar mat!
Hoppas det är ett återkommande tema! 😉
Kramis

Svara
Lotte 29 april, 2012 - 18:05

Va kul att få se en liten film 🙂
Kram Lotte

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.