Världens snabbaste enklaste bea recept!
250 g smör
2 schalottenlökar
4 vitpepparkorn, krossade
salt, peppar
1/2 dl vatten
1/2 dl rödvinsvinäger
Färsk dragon, färsk persilja
3 äggulor
Smält smöret på svag värme i en kastrull.
Ta av kastrullen från plattan men håll smöret varmt.
Gör lökskyn: Finhacka 2 schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1 liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera till hälften (koka ihop).
Sila ner lökskyn i en ny kastrull.
Lägg tre äggulor i en hög bringare, häll ner lökskyn.
Sätt stavmixern i botten och sätt igång medan du i en fin stråle häller ner smöret, kör stavmixern upp och ner under tiden. Lägg i lite klippt persilja, dragon och salta och peppra. Låt stå kallt så blir det en god, tjock, kall bea!
Klart!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
24 kommentarer
Tack för bra recept. Funkade fint. 🤗👍🏼
Fick dock ihop överbliven kall sås m några droppar kallt vatten. Blev hur bra som helst 🤗
Kanon! Tack för tips och feedback! 🎉
Supergod bea! Tror du att det går att göra den på ghee eller smakneutral kokosolja?
Ghee funkar!
Toppen! Jag får testa här i veckan.
Konsistensen bra men smakar typ ingenting. Får bli mer vinäger och lök nästa gång!
Har provat recepetet nu 2 dagar i följd och det blir samma resultat varje gång. Den blir jätterinnig och tjocknar inte alls. Kan se att ditt recept är exakt samma som Per Mobergs, med skillnaden att han menar att man ska vispa äggen och koket när det ligger i ett vattenbad och att det ska vispas tjockt innan man häller i smöret. Men jag har tyvärr inte haft ngn framgång med detta receptet 🙁
Vad synd! Jag ställer alltid min en stund i kylskåpet så sätter den sig!
Anledningen är att du förmodligen har i smöret för snabbt. Jag brukar hälla lite i taget tills jag ser att det blandat sig och sedan häller jag i lite mer. Vill man ha tjockare så kan man ha större äggulor eller en extra äggula. Dock kan en extra äggula få bean att bli nästan som ett smör i koncistens, dvs jättetjockt. Enkelt sätt att rädda en bea är också att ta en äggula i en ny bunke, mixa den och sedan sakta (som tidigare) hälla över den skurna bean över den nya gulan.
Toppentips! Tack!
Vad roligt med ett filmklipp! 🙂
Ska fasen testa det här, för det ser ju inte allt för svårt ut ändå!
Jag testade din bearnaise igår. Har aldrig gjort bea förut för jag har tyckt att det verkar så krångligt. Men på ditt sätt var det ju jättelätt! Den blev supergod och gästerna blev lite imponerade. 🙂 Tack!
Toppen!! Tack! 🙂 Den ska bara göras, älskar bea! Och vilken bra filmsnutt, ser verkligen enkelt ut! 🙂
Jaha!? Var det inte svårare än så?! Borde ju t o m jag klara av…
/ÅsaS
Vad kul att se ett videoklipp. Även fast jag vet att du bor i Skåne så var jag inte riktigt beredd på skånskan… kul att höra hur du låter. Då ”lär man känna” en till dimension av dig. 🙂
Jag har röstat på dig som årets mat- och bakblogg samt årets hälso- och träningsblogg! 🙂
Är det meningen att en ska rösta varje dag (eller så ofta en kan) eller räcker det med en gång?
Gott!
Ha en trevlig valborg 🙂
Åh, jag älskar béarnaisesås! DEt här receptet ska jag verkligen pröva! Kan passa med lite grillad flankstek i helgen, som är mitt tips till Valborgsmiddag, tillsammans med laxtartar och en väldigt icke-LCHF tarte päron-frangipane. Men om man lägger päronen i en cocotte och river mandelmassa över kanske det blir lite bättre..? 🙂 Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen
Jättekul att se ett filmklipp när du lagar mat!
Hoppas det är ett återkommande tema! 😉
Kramis
Va kul att få se en liten film 🙂
Kram Lotte