Helstekt oxfilé, rostade rotfrukter och konjakssås

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset

God förmiddag på er!

Hoppas ni hade en finfin fredag, det hade vi! Räkor, havskräftor, goda ostar och gott Chablis!

Men en hederlig bit oxfilé med en god sås och goda tillbehör är ju inte fy skam! Kanske ett tips till er idag?
Jag sousvidar en hel bit oxfilé (Detta vara Jureskogs) i 3 timmar på 60 grader då blir den PERFEKT!
Försteker snabbt och eftersteker även.

Ugnsrostade rotfrukter som palsternacka och morot och favoriten brysselkål! Olivolja, salt och peppar och in i min Airfryer.

Konjaksås är en favorit till kött! Sådär lagom pepprig – skulle kunna äta med sked! hehe!

Här kommer mitt recept på konjakssås!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Konjakssås:
2 msk smör
2 schalottenlökar, finhackade
2 krm svartpeppar
2 msk kalvfond
4 dl grädde
2 tsk svart vinbärsgelé
3 msk konjak
12 tsk soja
ev. salt


Instruktioner

Fräs lök och peppar i smör på medelstark värme.
Tillsätt övriga ingredienser men bara hälften av konjaken. Låt koka ihop tills konsistensen är tjock och såsig, ca 5 minuter. Tillsätt resten av konjaken och eventuellt lite mer soja och salt.

Vinet vi drack var en trevlig Ripasso, nämligen Marastoni Valpolicella Ripasso Superiore, 2018

Vinet är en kraftig och fyllig Ripasso med doft som mörka körsbär, torkad frukt, färska örter, choklad och fat.
Detta är ett vin som passar allehanda mat!
Goda kötträtter med smakrika tillbehör eller varför inte till ost- och charkbrickan.

Just årgången 2018 med sin varma och långa växtsäsong var gynnsamt för druvorna som är handplockade och kommer från utvalda vingårdar i Valpolicella.
Genom att vinet får jäsa med torkade druvorna från Amarone-produktionen gör att vinet blir extra fylligt och smakrikt.
Marastoni Ripasso har lagrats i 18 månader på ekfat.

Detta vinet föll oss mycket i smaken!
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

ART NR 5028501 | MARASTONI RIPASSO SUPERIORE | 750 ML | ALK 13,5% | 99 KR

 

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

4 kommentarer

A 19 april, 2021 - 09:32

Gomorron!
Vart kommer ditt vitrinskåp ifrån och vad har du satt för belysning i? Så himla fint:)

Ha de bäst/A

Svara
Åse 19 april, 2021 - 12:09

Hej! Det är frå¨n Ellos men säljs inte längre!

Svara
Anita 17 april, 2021 - 12:17

Det låter gott. Måste prova konjakssåsen.
Det vinet har jag druckit är såååå gott till all slags kött.
Ha en fortsatt trevlig helg.

Svara
Anna-Lena 17 april, 2021 - 11:52

Ser så gott ut! Undrar över de airfryer gjorda grönsakerna. Hade du aningen eller ingen olja på? Och vilket gradtal och ungefär hur lång tid? Vet att man får kolla beroende på sin egen airfryer modell och hur mycket grönsaker man tillagar, men ändå bra att få veta hur du gjorde.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.