Ingredienser
1 kg kycklingfiléer
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g champinjoner
smör att steka i
Såsen:
4 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 näve grovhackad bladpersilja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 msk tamarisoja
1–2 msk konc. kycklingfond
salt, peppar
Instruktioner
Putsa kycklingfiléerna och skr i mindre bitar.
Krydda kycklingen med kryddorna och stek kycklingen i omgångar i smör tills den fått fin färg. Ta upp och lägg på fat så länge.
Skiva champinjonerna, finhacka lök och vitlök. Fräs i lite mer smör (i samma panna som kycklingen tillagats)
Rör ner creme fraiche och grädde och krydda med örterna. Rör ner soja och fond. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner kycklingen i såsen och låt allt puttra i ca 5 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.