Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinggryta med Örter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 5 betyg

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 g champinjoner
smör att steka i

Såsen:

4 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 näve grovhackad bladpersilja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 msk tamarisoja
12 msk konc. kycklingfond
salt, peppar


Instruktioner

Putsa kycklingfiléerna och skr i mindre bitar.
Krydda kycklingen med kryddorna och stek kycklingen i omgångar i smör tills den fått fin färg. Ta upp och lägg på fat så länge.
Skiva champinjonerna, finhacka lök och vitlök. Fräs i lite mer smör (i samma panna som kycklingen tillagats)
Rör ner creme fraiche och grädde och krydda med örterna. Rör ner soja och fond. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner kycklingen i såsen och låt allt puttra i ca 5 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.