Hel ugnsgrillad laxsida med örtsås

av Åse

Ni är några som önskar er en påskmeny men det har jag tyvärr inga planer på att göra. Men det braiga med LCHF är ju att all mat går bra, bara att skippa mjöl, pasta, ris och potatis och givetvis påskgodiset 😉 Bloggen är full av LCHF bak och bra godis/sötsaker som fungerar för de flesta fast man vill dra ner på kolhydraterna. LCHF pajer är perfekta också!
Leta i arkivet (sortera kategorivis under ”Recept”)
Men här kommer ett tips som jag själv hoppas vi kan äta i påsk! Nämligen hel laxsida med kall örtsås! Har aldrig lagt upp receptet, men det var uppskattat av familjen Pecci kommer jag ihåg 🙂
Min mamma bjöd oss på det förra påsken och det är sååå gott!!


1 filéad hel laxsida
salt, svartpeppar
dill
Sätt ugnen på 120 grader. Lägg laxen med skinnsidan ner i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
Gnid in fisken med salt, nymalen svartpeppar och dill. Använd stektermometer och då ska innertemperaturen vara ca 52 grader, inte mer än 55 då blir den torr!
Örtsås
1,5 dl majonnäs
4 dl creme fraiche
1 dl vispad grädde
3 dl finhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl skalade räkor
Blanda creme fraiche och majonnäs, krydda med dill och salt, peppar. Vänd ner den vispade grädden. Ställ kallt, några timmar!. Vid servering rör ner räkorna. (såsen finns även i boken, på sidan 136)
Hoppa det smakar!

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

19 kommentarer

Jeanette Boman 25 april, 2019 - 23:16

Verkligen god och enkel festlax som vi bjöd på i Påsk, verkligen uppskattat av gästerna….och av oss!!

Svara
Annica 28 april, 2013 - 17:27

Hej!
Älskar recepten på din blogg! Salladen på denna bilden såg jättegod ut, vad använder du för dressing?

Svara
Annaa 22 april, 2014 - 18:01

Det vill jag också veta:)

Svara
Åse 22 april, 2014 - 18:06

Det är min mamma som gjort salladen men hon använder olivolja + vinäger och salt & peppar som jag gör =)

Svara
Annica 28 april, 2013 - 17:27

Hej!
Älskar recepten på din blogg! Salladen på denna bilden så jättegod ut, vad använder du för dressing?

Svara
Käthe 25 mars, 2013 - 22:56

Hej Åse!
Kanske fel ställe att fråga om ett annat recept, men chansen känns större att du läser de senaste kommentarerna. Jag gjorde din köttfärspaj idag och den var god i sig men ska pajskalet inte vara sprödare? Det var bara på kanterna där inte fyllningen nådde upp, resten flöt ihop med fyllningen och cremefraiche-osten, så det blev som nån röra istället där alla delarna blandade sig. Jag tog exakta proportioner men nåt fel verkade det bli. Ska skalet förgräddas? På förhand tack! Käthe

Svara
Åse 25 mars, 2013 - 23:00

Hej! Ja pajskalet ska alltid förgräddas! Det står i receptet 🙂 bättre lycka nästa gång!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 25 mars, 2013 - 21:56

Det är så gott med laxsida! Härliga grönsaker till, för att inte tala om såsen!

Svara
ÅsaS 25 mars, 2013 - 21:08

Åh så gott! Bara för det var jag tvungen att köpa mig en laxsida på väg hem från jobbet! Mamma brukar göra en jättegod sås till just lax – med hjortron… Har inte receptet (hon höftar efter eget behag hon också…) men ska tigga till mig det så jag också kan briljera i köket… 😉
Kram och ha det gott!
/ÅsaS

Svara
Åse 25 mars, 2013 - 21:33

Åhhh det låter fantastiskt! =) kraaaam

Svara
Eva 25 mars, 2013 - 17:27

Hur många portioner / personer beräknar du att såsen räcker till?

Svara
Åse 25 mars, 2013 - 17:29

6-8 pers!

Svara
pilotfrun 25 mars, 2013 - 16:05

Du, vi älskade den!!!! Och jag har gjort den själv ett par gånger sedan dess. Verkligen ett toppenrecept!
Kramen

Svara
Åse 25 mars, 2013 - 16:26

♥ puss!

Svara
Jessica- pluggande skåning med hjärtat i Tyskland 25 mars, 2013 - 14:32

Ser smarrigt ut! Såsen fick mig att tänka på en kall sås som min mamma (och nu jag) brukar göra. Den heter Örtagårdssås från början tror jag och går finfint att höfta ihop. Man kör lika delar (typ) majonäs, creme fraiche, dill, persilja och gräslök. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Den ska bli ganska tjock och väldigt ”örtig”. Och så god att jag kan äta den utan lax eller annat tillbehör. Tack för allt jobb du lägger ner på bloggen och recepten, det uppskattas nåt enormt! Och glad påsk! Kram!

Svara
Åse 25 mars, 2013 - 14:46

Låter fantastiskt gott!!!!
Tack själv för att du läser! ❤

Svara
Ann-Sofi Engström 25 mars, 2013 - 12:55

I helgen gjorde jag en laxsida i ugn som blev mycket god. Lägg laxen på smörpappersklädd långpanna, salta lätt, strö över hackad dill ca 1 1/2 – 2 dl och bred sen majonäs över dillen. In i ugn på 200′ i 25 – 30 min. Serverades till kokt broccoli och hemmagjord vitlöksmajo. Mums!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.