Hej hej!
Här kommer ett supergott tips på hel laxsida med god sås!
Den här såsen har jag i några av böckerna och oftast så vänder jag ner vispad grädde i den men det skippade den här gången – däremot adderade jag till stenbitsrom i också. MUMS
Sommarfräsch mat som passar buffébordet!
Skriv utHel lax i ugn med ört- och skagensås
- Portioner: 6
Ingredienser
1 hel laxsida
1 knippe dill
1–2 citroner
salt, peppar
valfritt: Häll över 1 dl vitt vin över laxen
Örtsås:
3 dl creme fraiche
1,5 dl majonnäs
80 g stenbitsrom
1 dl hackad dill och gräslök
salt, svartpeppar
1 tsk dijonsenap
2 dl skalade räkor
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 gr.
Salta och peppra laxen, hyvla smör över laxen. Lägg på citronskivor och dill. Häll över vinet.
Sätt in en ugnstermometer i laxen på tjockaste delen och låt laxen gå till ca 48-50 grader då blir den saftig (ca 20-25 minuter)
Servera med smörstekt sparris och valfritt tillbehör.
Sås:
Blanda creme fraiche och majonnäs, rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
1 kommentar
vad gott det ser ut att vara.
vi hade lagt en laxbit i saltlag över natten och grillade vi den och hade alspån över glödbädden och då skulle nog din sås passa bra att ha till..
ha en fortsatt fin lördagskväll