Ingredienser
1 kg laxfilé i bit med skinn
salt & peppar
2 msk sesamfrön eller santa Maria krydda Wasabi / Sesame
2 lime
1/2 dl färsk koriander
Marinad / Glaze
1 dl sweet chilisås
1 dl teriyakisås
2 krm chiliflakes
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl hackad koriander
1/2 msk riven ingefära
1/2 lime, saften
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 gr.
Lägg laxen med skinnet neråt. Salta och peppra.
Rör ihop glazen och spara ca hälften i ny skål, ställ kallt. Pensla laxen med glazen och sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills innertemperaturen är ca 48-50 grader.
Toppa med tunna limeklyftor, lite koriander och gärna lite röd skivad chili.
Servera med äggnudlar, eller lågkolhydratnudlar eller ris/blomkålsris.