Ingredienser
1 hel kyckling
salt, peppar och eller valfri krydda för kyckling
1 msk kinesisk soja
4 hyvlade skivor smör
ca 1/2 dl olivolja
3–4 vitlöksklyftor
1 citron, eko
2–3 tsk torkad persilja
Kall örtsås:
2 dl grekisk yoghurt eller gräddfil/creme fraiche
150 g fetaost, mosad med gaffel
1 vitlöksklyfta
salt, peppar,
2 tsk torkad timjan
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 gr r.
Pensla kycklingen med soja, krydda med salt, peppar och/eller kycklingkrydda.
Pressa citronen över och riv skalet över. Stoppa in vitlöksklyftor och de urkramade citronhalvorna i kycklingen. Hyvla smör över kycklingen och häll olivolja över.
Sätt in i mitten av ugnen i motsvarande 1 timme per kg kycklingen (dvs 1,5 timme för 1,5 kg kyckling) Ös kycklingen regelbundet med spadet som blir.
Rör ihop ingredienserna till såsen, låt stå kallt.