Hej raringar!!
Tack för era rara kommentarer till förra inlägget! Kul att ni vill läsa mer av mig! ❤️
Nu är Örebroarna utflugna från deras andra hem! Vilken vecka! Men man är ju heeeeeelt slut nu! haha!
Vi avslutade med en hejdundrandes skaldjursfrossa igår! Milda matilda!
Vi köpte skaldjuren hos Borgmans fisk och Fiskaffären på Högaborg, sååååååå bra skaldjur! Vickan & Micke var lyriska.
Tyvärr skar jag mig REJÄLT när jag skulle öppna en krabbklo! Ojoj, men med blå operationshandske och massa papper runt fingret lyckades jag äta sen 😉
Vi drack en Sauvignon Blanc som jag provade i samarbete med Vinguiden, nämligen Grand Sud.
1 liters Grand Sud i en miljövänlig PET-flaska, perfekt för utflykter, picknickar och tillfällen när det är olämpligt med flaskor och ev. kras!
Skaldjursfrossan bestod av gratinerade havskräftor, hummer, naturella havskräftor, sötvattenskräftor, färska räkor och krabbklor.
Till det hade vi aioli, romsås och en mangochilimayo. MUMMA!! Vitt rostbröd till dem som ville ha det.
Haha, ja ni ser ju så trött jag ser ut.. ?
Jag blev satt till att klyva och rensa havskräftorna…
…..som Vickan smetade god gratinering på! MUMS!
Barnen och hundar slappade under tiden 😉
Vilket gottebord!!
Mätt Vickan! ?
Min och Vickans signumdrink är Singapore Sling som jag även har som väggord i köket ju 🙂
Den fick givetvis avsluta en fantastisk vecka!!
Vinet kan beställas HÄR
Vintipset i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.
10 kommentarer
Å, så himla gott med skaldjur! ?
Måste bara fråga när ni äter som nu tex skaldjur eller annan riktigt god ”vuxenmat”. Vad äter era barn?
Frågar vi våra barn vad de vill ha ikväll är deras standardsvar korv och köttbullar. Känns inget vidare kul att servera det i tid och otid…
Vi har ju barn mellan 6 och 17 r så det är lite olika där =)
Ibland får de samma och ibland annat! Det är ju trist när de alltid vill ha som du säger korv ovh köttbullar 😉
Gud så gott det ser ut! Gjorde din senaste kycklingrätt häromdagen, så gott! Såsen var verkligen to die for som du skrev. Nyss lagt upp ett inlägg om den på bloggen, med länkar till ditt recept såklart 🙂 Ha en fin dag! Kram
KUL det smakade!! Kram tillbaka!
KUL det smakade!! KRAM
Vad underbart gott det ser ut! Sa just i veckan till min man att jag är så sugen på kräftor…
Åhhhhh så gott det såg ut :). Jag önskar att du bodde lite närmare hitåt, då hade jag bjudit in mig själv på någon av dina fantastiska middagar *fniss*.
KRAMAR
Vilken trevlig kväll ni måste ha haft.Skulle varit kul att få vara med.
Ha en fortsatt bra onsdag
Vi har precis ätit din goda tacopaj.
Hej! Vad kul att du tänker blogga lite mer livsstil. Jag gillar allt du bloggar om, men livsstil är nog mina favoriter. 🙂
Älskar skaldjur, men har aldrig fattat hur man ska göra med både kräftor och krabbor och allt vad det är. Räkor har jag kläm på… 😉 Men jag ser fram emot en video med en skaldjursskola någon gång i framtiden. Jag har ju en dröm om att du ska börja med videos, både ensam men oxå gärna med vänner som tex Vickan.
Ha det gott finaste, och var rädd om fingrarna!
Kram <3
Måste ju säga att det ser så härligt gott ut, TROTS att jag inte ens äter skaldjur. Önskar att jag gjorde men fasen så fort jag tänker på vad det faktiskt är och så, så kan jag bara inte. Aslarvigt och asjobbigt men jag borde ju faktiskt passa bättre som vegetarian. 😀