Ingredienser
ca 1 kg benfri kassler
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
2 msk gul curry
Smör att steka i
2 burkar ananas (i bitar) a 227g
1–2 msk smör att steka i
2 dl grädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl chilisås
1–2 tsk sambal oelek
salt, peppar
1 dl jordnötter
2 dl riven ost
1 dl hackad bladpersilja
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Strimla kasslern och lägg i ugnsform.
Blanda ner ananasbitar. Det går även bra att använda hela skivor kassler och ananasringar.
Skär paprikan i mindre bitar och strö över.
Finhacka vitlök och lök och fräs i smör med curry.
Rör ner creme fraiche, grädde, chilisås, sambal oelek. Smaka av med salt & peppar.
Häll såsen över kasslern, strö riven ost över och toppa med jordnötter.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter och ta ut den när osten smällt och gratängen fått fin färg.
Garnera med lite hackad bladpersilja.