Hej söndag!
Mår ni bra? Vi har lite utefix idag som väntar, man får passa på när det är uppehåll 😅
Ikväll blir det dock mys med min kompis Sara, vi ska cykla till Sofiero Gård där det är konsert ikväll – ska bli så trevligt!
I veckan blir det sedan lugnt, varit mycket trevligheter i veckan men även det behöver ju lite paus från ibland! Vi har att göra här hemma så det ska veckan vigas åt!
Tips! I går såg jag ut så här när vi åkte hem till våra vänner Erika & Björn, det är 25% rabatt på det nu, tycker det är ett gulligt set!
Kika in på rean, massor med fint!
Över till receptet!
Ni är många som älskar Havrefrallorna och det förstår jag för det är ett såååååå gott nyttigt bröd, utan gluten om man köper glutenfria havregryn men köper man vanliga havregryn så KAN det finnas gluten i.
Jag begränsar personligen spannmål och gluten men har inte celiaki.
I går gjorde jag frallorna i Airfryer och det blev SÅ bra! Gick på ett kick och jag hade även hela havregryn i + chiafrön.
Mitt fokus i kosten är protein förutom att hålla nere på socker och stärkelse så den HÄR yoghurten (eg är det ju kvarg) och den HÄR kvargen använder jag till mycket, den äter jag varje dag med hallon. Den innehåller betydligt mer protein än tex den 10%. Vill man ha mer fett så rekommenderar jag att man blandar i lite grädde för att få upp fetthalten men behålla den höga proteinmängden.
Smeten blandas snabbt ihop och sedan gjorde jag två frallor och stoppade i Airfryern. Jag plattade till mina något igår eftersom vi skulle göra Egg Benedict.
Det blev två ganska rejäla frallor så jag skulle nog säga att detta receptet blir fyra stycken frallor. Men visst vill man ha större så är det bara att köra på det.
20 minuter senare var de klara! Sådan härlig skorpa brödet får i Airfryern.
Har man ingen Airfryer kan de tillagas i ugn (250 gr i 10-12 min)
Här är dagens frallor, idag plattade jag inte till dem.
Kan vara det godaste receptet på hälsosammare bröd som jag har här på bloggen!
De blir SÅ goda!
Vi gjorde Egg Benedict på frallorna, sååååå gott!
Skriv ut
Havrefrallor i Airfryer
- Portioner: 4
Ingredienser
1 ägg
2 dl havregryn
1,25 dl grekisk yoghurt eller kvarg
1 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
topping: vallmo eller valfritt
Instruktioner
Blanda ihop ingredienserna och låt stå minst 5 minuter.
Forma 2-4 frallor och sätt in i Airfryern.
Baka av på 200 gr i 10 min sänk sedan till 160 gr och kör i 8-10 minuter till.
Notering
Per batch:
596 kcal, 24 g fett , 52 kh, 37 g protein
Per fralla (batch delat på fyra) :
149 kcal, 6 g fett, 13 g kh, 9 g protein
15 kommentarer
Bakade frallorna i morse och de blev jättegoda! 🙂
Men vet inte om tiderna i air fryer’en stämmer? Hade mina i 10 minuter på 200 grader och då blev de nästan brända… Så ska justera tider för min air fryer nästa gång. (Använder Philips Premium XXL air fryer.)
Hej! Det stämmer i min Airfryer! Men alla är olika precis som ugnar så man får anpassa efter sin egen.
Farligt goda ❤️😜
Visst!? =) ♥️
Jättebra recept, blev helt perfekta. Jag hadde bara vanlig youghurt så blandade med lite creme fraiche för att få lite mer konsistens, funkade bra 👌
Vad roligt att höra! Br det fungerade bra med yoghurt och cf!
Jag hade endast yoghurt kvart funkade bra
Hur menar du? Receptet innehåller endast yoghurt / kvarg. Jag använder Arlas grekiska Grekisk yoghurt naturell 0,2% men man kan använda andra märken och fetare produkter.
Väldigt bra och även näringsmassigt exceptionellt
utmärkt recept.Ser fram emot fler av samma kalliber!
Härligt de uppskattas!
Godaste och lättaste frallorna jag gjort och ätit på länge😀 gör dem ofta.
Visst är de magiska?! ♥️
Godaste frallorna 😋
Jättegoda frallor och tack för tipset om kvargen, jag är misstänksam mot produkter där fettet är ersatt med annat, men jag brukar själv ersätta med kokosolja.