Ingredienser
- Wallenbergare:
- 400 g lax, tinad
- 400 g torsk, tinad
- 2 äggulor
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 msk konc. fiskfond
- juicen från 1/2 citron
- 50 g färsk dill
- Panering:
- 1/2 påse fläsksvålar /Lyka Flskesvär
- Romsås:
- 2 dl gräddfil
- 3 msk stenbitsrom röd
- 2 msk hackad färsk dill
- salt, peppar
Instruktioner
- Mixa Fläskesvär i blender alternativt krossa dem i en påse.
- I en matberedare med knivar, pulsera fisken, äggulor, kryddor och dill. Försök att inte mixa så det blir för finhackat.
- Pulsera ner grädden lite i taget. Låt vila en stund.
- Forma biffar och vänd i fläsksvålarna.
- Stek i smör några minuter på varje sida.
- Servera med kokta ärter, romsås, citron och en dillkvist + valfritt tillbehör.