Annons / Reklam för Dryckestipset
Hej på er!
Så var det snart helg igen! Wooop! Visst går tiden rasande fort nu?
Så mycket ljusare om dagarna nu! Märks tydligt i uterummet!
Alltså jag vaknade 4.00 PRICK i morse och kunde inte somna om! Det händer typ ALDRIG! Javisst kan jag vakna och ha lite svårt att somna om men oftast räcker det att jag lägger mig på spikmattan så somnar jag om.
Vid 5.30 satte jag på ljudbok som jag lyssnade på till 7, slurade till under några sekunder vet jag för jag tappade mig lite i boken. Men nåväl, jag sover ju många timmar annars så jag var nog utsövd! Pigg och alert idag och har även hunnit köra styrka idag.
I helgen så festade vi till det på detta 🤤
HAVETS WALLENBERGARE – såååå gott!
Wallenbergare är typ det godaste jag vet efter kåldolmar 😉 Muuuuums!
men fisk är gott och fisk är nyttigt så detta är ett magiskt gott alternativ!
Havets Wallenbergare med blomkålsmos och skirat smör
- Portioner: 4
Ingredienser
Wallenbergare:
800 g torskfilé (eller 50/50 torsk och lax)
2 äggulor
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk konc. fiskfond
skalet av 1 citron och 3 msk juice
1 knippe dill
Blomkålsmos:
1 stort blomkålshuvud
salt, vitpeppar
Instruktioner
Torka av och skär torsken i mindre bitar och lägg i matberedare med kniv. Häll ner övriga ingredienser och kör till en smet. Forma biffar och stek i smör tills de fått fin färg.
Koka blomkålsbuketetr i lättsaltat vatten, ca 12-15 minuter.
Låt sedan rinna av i durkslag och lägg tillbaka i kastrull. Låt ånga av på svag värme i ca 10 minuter. Det är viktigt att så mycket vatten som möjligt ångas av. Mixa sedan med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Servera med lingon, skirat smör och gärna en citronklyfta och dillvippa.
Till detta drack vi en kär favorit!
Nämligen Paul Sapin Chardonnay, 2019!
Ett mycket välgjort vin i miljövänlig PET flaska! Perfekt till sommarens utflykter – så lägg detta vinet på minnet!
Fruktig smak med inslag av gula päron, äpplen, persika och citrus och passar rätter av fisk eller skaldjur. Jag tycker dock att detta vinet är ett mycket gott vin även som sällskapsdryck.
Ett miljömässigt yttre kräver också ett ekologiskt inre resonerar Paul Sapin och väljer att låta sin chardonnay produceras av ekologiskt odlade druvor. Vinerna till Paul Sapin Chardonnay kommer från vingården Domaine Peirière där familjen Olivier odlat druvor sedan före den franska revolutionen. Domaine Peirière har de senaste åren arbetat för att bli helt eko-certifierade och odlar sina druvor utan varje form av bekämpningsmedel, växtgift eller konstgödsling.
Läs mer om vinet HÄR och lägg en beställning till ditt systembolag.
9 kommentarer
Nämen den här levererade big time. Super goda biffar serverades med potatismos o topp av skagenröra
Mums och 4 matlådor över så perfekt för luncherna.
Jättegott! Blandade torsk och lax och hade grönsaksbuljong istf fiskfond. Gick bra det också! Vad gör du med överblivet blomkålsmos? Blanda i ägg och göra plättar? Gillar inte uppvärmd blomkål… 😊
Hej ! idag har jag gjort din kyckling i krämig grönpepparsås och det doftar ljuvligt, jag brukar ofta göra din vitlökscreme och den är bland det godaste jag ätit.
mvh Kristina Erkers
Åh vad roligt att det smakar! tack för feedback och din kommentar! <3
Det står torsk på två ställen i receptet, stämmer det?
Nä men det är ändrat sedan jag publicerade? märkligt du får upp det…?
Ser att det är borta nu 😊 Blir test av receptet i helgen! Har torskfärs jag inte riktigt har vetat vad jag ska göra av…
Härligt! Hoppas det smakar!
Låter supergott
Ser att du skrivit torsk två gånger i receptet 🙂