Ingredienser
- 2 tonfiskfiléer á 140 g (Ica 1 paket)
- 1 msk sesamolja
- 2 msk tamarisoja
- 1 pressad lime
- Santa Maria Wasabi Sesamkrydda
- kokosolja utan smak eller annan olja
Sallad/Tillbehör
- 2 handfulla kokt edamame bönpasta
- Grönsallad
- risvinäger
- salt, peppar
- 4 salladslökar
- 1 morot juliennad
- 1 avokado
- Inlagd ingefära
Wasabidressing
- 2 msk majonnäs
- 2 msk grekisk/turkisk yoghurt
- 1/2 msk vaten
- 1/2 msk wasabipaste
Instruktioner
- Lägg den tinade tonfiskfilén i en skål och häll över sesamolja, tamarisoja och pressad limejuice. Låt marinera 1 timme i kylskåp.
- Krydda filéerna med kryddan, på alla sidor.
- Halstra i het panna med olja, 45 sekunder på varje sida. Ta upp och låt svalna.
- Julienna moroten (eller skär tunna remosor med potatisskalare)
- Blanda ihop ingredienserna till wasabidressingen.
- Blanda grönsalladen med lite risvinäger (vanlig vitvinsvinäger går också bra), sallad och peppar.
- Skär salladslöken och fördela ovanpå, gör detsamma med moroten, hackad koriander och bönpastan.
- Lägg upp på tallrikar med tillbehören. Skär tonfisken i tunna skivor och fördela ovanpå.
- Ringla lite tamarisoja ovanpå och avsluta med wasabidressingen.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2