Ingredienser
Tårtbotten: (1 st, dubbla för 2-3 lager)
4 ägg
1,75 dl sockerfritt strö (gärna Nick’s Use like sugar)
50 g smör
3/4 dl mjölk
1 dl kokosmjöl (risenta hade jag)
1 dl mandelmjöl (risenta hade jag)
1 msk Lindroos pulvriserat psyllium (rek inte HUSK från Orkla)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt
Fyllning:
6 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd (+ 1 dl för fjärde lagret)
1 dl hallonsylt
2 dl hallon, mosade (går bra med frysta tinade)
1 ask hallon till garnering
Instruktioner
Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 gr.ader vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning bara så det blandas.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa ihop i 30 sek.
Smöra en springform (22 cm i diameter)
Häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna ordentligt innan den skärs upp. Repetera eller dubbla satsen och använd två springformar samtidigt.
Fyllning:
Vispa all grädde.
Blanda knappt hälften av grädden med 1 dl lemoncurd.
Blanda sedan hälften av resterande grädde med mosade hallon.
Resten av den vispade grädden används för att bre över tårtbottnarna.
Dela varje tårtbottnen i två delar. Lägg en tårtbotten på fat och bred hallonsylt ovanpå.
På nästa lager bred lemoncurdgrädde på.
På nästa lager igen bred lemoncurd på.
Lägg över ett topplager och bred vispad grädde runt tårtan.
Spritsa hallongrädde runt tårtan oh garnera med hallon.