Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hallon- och Kokospannacotta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 st gelatinblad
  • 2,5 dl krämig kokosmjölk (t.ex Santa Marias Extra Creamy)
  • 1 vaniljstång
  • skalet och saften av ½ lime
  • 1 dl frysta hallon
  • 23 msk sockerfri sötning eller några steviadroppar

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter.
  2. Gröp ur kärnorna ur vaniljstången och lägg dem i kastrull med kokosmjölk och saften och skalet från limen. Rör ner sötningen. Koka upp och låt sjuda någon minut.
  3. Rör ner hallonen och låt dem bli varma.
  4. Dra ifrån kastrullen från plattan.
  5. Ta upp vaniljstången och mixa pannacottan slät med stavmixer. Sila och rör ner gelantinbladen.
  6. Häll upp i små Creme bruleeformar och låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
  7. Vid servering, doppa formen lite snabbt i hett vatten och stjälp upp på fat. Servera med lite bär.

Notering

  • Per portion: 247 kcal, 4 g protein, 5.5 g kolhydrater, 22.5 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2