Ingredienser
- 2 st gelatinblad
- 2,5 dl krämig kokosmjölk (t.ex Santa Marias Extra Creamy)
- 1 vaniljstång
- skalet och saften av ½ lime
- 1 dl frysta hallon
- 2–3 msk sockerfri sötning eller några steviadroppar
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter.
- Gröp ur kärnorna ur vaniljstången och lägg dem i kastrull med kokosmjölk och saften och skalet från limen. Rör ner sötningen. Koka upp och låt sjuda någon minut.
- Rör ner hallonen och låt dem bli varma.
- Dra ifrån kastrullen från plattan.
- Ta upp vaniljstången och mixa pannacottan slät med stavmixer. Sila och rör ner gelantinbladen.
- Häll upp i små Creme bruleeformar och låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
- Vid servering, doppa formen lite snabbt i hett vatten och stjälp upp på fat. Servera med lite bär.
Notering
- Per portion: 247 kcal, 4 g protein, 5.5 g kolhydrater, 22.5 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 2