Hej vänner!
Vi kom precis hem med kassar med mat & dryck, gästerna kommer om 3 timmar och vi ska både fixa här, laga mat och fixa oss själva.. vi i ett nötskal!
I mitt nästa liv ska jag bli bättre på detta..
Hur som!
Dessa gurkrullarna var såååå goda!
Mina gurkor var sjukt små dock haha så jag rekommenderar stora gurkor!
Jag fyllde med pepparrotsfärskost men det går lika bra med naturell färskost eller tex färskost med örter.
Det är plättlätt!
Sjukt söta! Så fint med ärtskott tycker jag – dessutom gott, älskar ärtskott!
Till detta provade vi veckans vin –
Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay
Jag är sjukt svag för snygga flaskor att servera från, är ju egentligen samma sak som att man serverar i fina glas, tallrikar, bestick, tar på sig en snygg klänning när man går bort.
Sedan är det självfallet viktigast hur vinet smakar 😅
Premiär! Guldvinnande bubblor från Bourgogne!
Detta är en guldvinnande Brut de Chardonnay från anrika Bouchard Aîné & Fils.
Vinet vann GULD i den prestigefulla internationella tävlingen Gilbert & Gaillard 2022.
Redan på 1800-talet var Bouchard Ainé & Fils en av de mest framstående producenterna av mousserande vin utanför Champagne. Med lanseringen av Brut de Chardonnay är det dags att hylla husets 200-åriga historia av lyxiga bubblor.
Smaken är härligt frisk och torr med inslag av citrus, rostat bröd, nötter och mineraler. Vinets fräscha och pigga mousse kittlar gott i gommen.
Passar perfekt till skaldjur, till lätta kycklingrätter eller till fisk.
Vinet är gott att dricka redan nu men lämpar sig även för lagring och smaken fortsätter att utvecklas under 3-5 år.
ART NR 57601 | Bouchard Aîné & FIls Brut de Chardonnay | 750 ML | ALK 12 % | 119 KR | Socker: 0,03 per 100 ml
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Här kommer receptet på gurkrullarna!
Skriv utGurkrullar med pepparrot och räkor
- Portioner: 2
Description
2 gurkor
1 ask creme bonjour pepparrot
1 ask ärtskott
8-12 skalade stora räkor
Ingredienser
Hyvla gurkorna med osthyvel, släng första gurkstrimlan. Hyvla in till fröhuset, vänd på gurkan och gör likadant på andra sidan.
Lägg på bakplåtspapper och torka av med papper. Bred rikligt med färskost på gurkskivorna, dela varje del i två delar.
Lägg några ärtskorr på skivan och rulla ihop.
Fäst ihop rullarna med lite färskost som ”lim”
Sätt i en räka i varje rulle och servera!
4 kommentarer
Hej Åse! Har du testat att odla egna ärtskott?
Hur enkelt som helst. Ska testa gurkrullarna. Verkar både enkelt o smarrigt.
Med vänlig hälsning
Jeanette
Näää men vilken rolig idé! tack för det =)
Ibland är det enklaste det godaste! Och med god dryck, i snygg flaska, gör det ju inte mindre festligt direkt!
Njut kvällen! 💕
Tack detsamma fining <3