Ingredienser
1 msk olja till stekning
600–700 g högrev (beroende på hur mycket fett som behöver skäras bort)
2 röda paprikor
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1–2 tsk Ancho chili pulver
2–3 msk paprikapulver
1,5 tsk salt
2 msk spiskummin
1 krm cayennepeppar
4–5 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 krm cayenne
2 lagerblad
2 msk koncentrerad kalvfond
4 potatisar
Tillbehör: bladpersilja + saltgurka, gräddfil
Instruktioner
Förbered alla ingredienser: Tärna potatis och paprika, finhacka lök och vitlök, putsa köttet och skär i bitar om ca 2 cm.
Stek löken och vitlöken glansiga i stekpanna eller i Crockpot Turbo Express byttan.
Rör ner köttet och fortsätt steka. Rör ner tomatpuré och låt allt steka ihop en stund. Häll ner vatten, fond, salt, smulad lagerblad och kryddor.
Sätt på locket, stäng ventilen och sätt den på Stew/Soup och sedan turbo (då blir tiden 18 minuter)
Jag tycker egentligen att man kan dra ner tiden till 15 minuter så blir inte potatisen överkokt.
När tiden är ute, ta manuellt ut ångan genom att vrida på ventilen till utsläpp.
Servera med tillbehör!