Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gul Kycklingcurry med cashew


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

11,2 kg kycklingfilé (eller kycklinglårfilé)  i bitar
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 gr. champinjoner
2 röda spetspaprikor, urkärnade och skivade
smör att steka i
salt, peppar
2 msk tomatpuré
34 msk gul indisk curry (pulver)
1/2 msk gurkmeja
34 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
4 dl grädde
2 msk tamarisoja
2 dl cashewnötter


Instruktioner

Stek lök, vitlök och champinjoner i lite smör tills champinjonernas vätska stekts bort och lök fått fin färg. Lägg över i tjockbottnad gryta.
Stek kycklingen i omgångar på ganska hög värme, salta och peppra något. Lägg över i grytan. Lägg ner paprikan.
Fräs tomatpuré och gul curry i lite smör eller olja, rör ner creme fraiche och grädde. Vispa ner kycklingfond och soja. Smaka av såsen. Häll såsen i grytan och låt allt puttra ihop i ca 10 minuter.