Hej hej!
Sköna söndag! Jag ska inte göra många knop idag, det regnar ute och tänka sig då finns det ju inget bättre än att krypa upp under en filt och sätta på en bra serie tycker jag.
I går åt vi detta smaskiga – älskar kycklingcurry!
Jag gillar mycket curry i min occh blandar i nyttiga gurkmeja, då blir curryn ännu gulare!
Jag valde att servera blomkålsris till men det bestämmer ju ni vad ni har för tillbehör.
En perfekt helgrätt! Daniel hade köpt ett italienskt vin till som han fått tips om på systembolaget.
Dock på tok för sött för min smak, han hade glömt att kolla på sockerhalten. Det var dock väldigt gott till maten men det räckte med lite grann.
Gul Kycklingcurry med cashew
- Portioner: 6-8
Ingredienser
1–1,2 kg kycklingfilé (eller kycklinglårfilé) i bitar
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 gr. champinjoner
2 röda spetspaprikor, urkärnade och skivade
smör att steka i
salt, peppar
2 msk tomatpuré
3–4 msk gul indisk curry (pulver)
1/2 msk gurkmeja
3–4 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
4 dl grädde
2 msk tamarisoja
2 dl cashewnötter
Instruktioner
Stek lök, vitlök och champinjoner i lite smör tills champinjonernas vätska stekts bort och lök fått fin färg. Lägg över i tjockbottnad gryta.
Stek kycklingen i omgångar på ganska hög värme, salta och peppra något. Lägg över i grytan. Lägg ner paprikan.
Fräs tomatpuré och gul curry i lite smör eller olja, rör ner creme fraiche och grädde. Vispa ner kycklingfond och soja. Smaka av såsen. Häll såsen i grytan och låt allt puttra ihop i ca 10 minuter.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
9 kommentarer
Hej Åse! Det här verkar jättegott. alla varianter på grytor gillas hos oss, så det får det bli till middag i morgon – visst är det gul curry pasta du pratar om, inte curry pulver på burk? Tack 🙂 /Therése
Nej gul curry (indisk) pulver! 🙂
Älskar curry! Skulle kunna ha det till ALLT!
Jag har funderat lite på det här med sockerhalten i vin.
Det skiftar ju otroligt när man tittar.
Vad skulle du tycka är gränsen för att ett vin ska vara lågkolhydrat?
Vad bör man hålla sig under för att det ska kännas bra? ☺️
Mvh/ Marie
3-5 g socker per liter tycker jag är perfekt!
De flesta torra cava, vita och röda är under 3 g socker per liter.
När har du i cashewnötterna? ☺️ Med övriga ingredienserna eller efteråt? ☺️
I sist i grytan 🙂
Spara några och garnera med
Hej Åse tänkte göra Gul kycklingcurry med cashew hur länge den ska puttra har fallit bort, hur länge låter du den puttra? Kram och tack för allt gott du lägger upp.
Hej! Uppdaterat nu =)