Ingredienser
- 6 kycklingfiléer
- 3 paket bacon
Guacamole
- 2 mogna avokados
- Saften av 1/2 lime
- 1 liten vitlök solo alternativt en stor vitlöksklyfta
- flingsalt efter smak
- Några droppar d’elidas chili sauce eller liknande stark chilisauce!
- 1 finhackad urkärnad tomat
- (1 handfull grovhackad koriander)
- salt, peppar
Sallad
- 2 romansalladshuvud
- 1 sats Caesardressing
- Hyvlad parmesan
- svartpeppar
Instruktioner
- Först, gör guacamolen och caesardressingen
- Finputsa kycklingfiléerna och fjärilsskär dem (öppna med kniv längs långsidan)
- Salta och peppra insidan och lägg en klick gucca på varje kyckling. Jag hade även koriander på en del efetrsom inte alla i vår familj gillar det i guacamolen, vik över och vira 3 baconskivor runt varje filé.
- Grilla sedan på grill i ca 10 minuter tills baconet fått fin färg!
- Använder ni ugn så hade jag först stekt i het stekpanna runt om, sedan lagt över i ugnsform och stekt färdigt i 225 gr. i ca 15-20 minuter.
Salladen
- Skär salladen i mindre bitar och skölj, slunga gärna i salladsslunga.
- Blanda med dressingen och hyvlad parmesan.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6