Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Guacamolefylld baconlindad kycklingfilé


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 3 paket bacon

Guacamole

  • 2 mogna avokados
  • Saften av 1/2 lime
  • 1 liten vitlök solo alternativt en stor vitlöksklyfta
  • flingsalt efter smak
  • Några droppar d’elidas chili sauce eller liknande stark chilisauce!
  • 1 finhackad urkärnad tomat
  • (1 handfull grovhackad koriander)
  • salt, peppar

Sallad

  • 2 romansalladshuvud
  • 1 sats Caesardressing
  • Hyvlad parmesan
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Först, gör guacamolen och caesardressingen
  2. Finputsa kycklingfiléerna och fjärilsskär dem (öppna med kniv längs långsidan)
  3. Salta och peppra insidan och lägg en klick gucca på varje kyckling. Jag hade även koriander på en del efetrsom inte alla i vår familj gillar det i guacamolen, vik över och vira 3 baconskivor runt varje filé.
  4. Grilla sedan på grill i ca 10 minuter tills baconet fått fin färg!
  5. Använder ni ugn så hade jag först stekt i het stekpanna runt om, sedan lagt över i ugnsform och stekt färdigt i 225 gr. i ca 15-20 minuter.

Salladen

  1. Skär salladen i mindre bitar och skölj, slunga gärna i salladsslunga.
  2. Blanda med dressingen och hyvlad parmesan.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6