Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grymt god och mustig köttgryta i Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 8 betyg

Ingredienser

  • ca 1 kg fina och putsade grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 rödbetor
  • 1 vitlök solo
  • 1 stor paprika
  • 3 palsternackor
  • 1 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 lagerblad
  • 5 hackade soltorkade tomater
  • 4 msk oxfond eller 2 tärningar
  • lite soja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl syltlök
  • 2 dl grädde
  • salt, peppar efter smak
  • 1 dl hackad persilja
  • Smör att bryna köttet i
  • ev. redning

Instruktioner

  1. Bryn grytbitarna i smör i het panna. Lägg över i Crockpot.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  3. Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar/klyftor och lägg ner.
  4. Häll i vatten, rödvin, kryddor och fond. Sätt Crockpoten på 8 timmar låg.
  5. När det är 2 timmar kvar, rör ner syltlöken och paprikan.
  6. När det är 30 minuter kvar rör ner grädde och persilja. Här kan man även reda såsen lite med valfri redning  om man vill ha den tjockare.