Ingredienser
- ca 1 kg fina och putsade grytbitar
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- 2 rödbetor
- 1 vitlök solo
- 1 stor paprika
- 3 palsternackor
- 1 dl vatten
- 2 dl rödvin
- 2 tsk torkad timjan
- 3 lagerblad
- 5 hackade soltorkade tomater
- 4 msk oxfond eller 2 tärningar
- lite soja
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl syltlök
- 2 dl grädde
- salt, peppar efter smak
- 1 dl hackad persilja
- Smör att bryna köttet i
- ev. redning
Instruktioner
- Bryn grytbitarna i smör i het panna. Lägg över i Crockpot.
- Skala och finhacka löken och vitlöken.
- Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar/klyftor och lägg ner.
- Häll i vatten, rödvin, kryddor och fond. Sätt Crockpoten på 8 timmar låg.
- När det är 2 timmar kvar, rör ner syltlöken och paprikan.
- När det är 30 minuter kvar rör ner grädde och persilja. Här kan man även reda såsen lite med valfri redning om man vill ha den tjockare.