Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grymt God Moussaka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.8 från 4 betyg

Ingredienser

  • Köttfärssås:
  • 1 kg nötfärs
  • 23 st stora aubergine
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök solo
  • 1 burk krossade tomater (Mutti är min favorit)
  • 2 msk tomatpuré
  • 
3 msk kalvfond
  • 1/2 dl rött vin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk malen muskot
  • 1/2 dl färsk hackad persilja
  • salt, svartpeppar
  • Oströra:
  • 5 dl creme fraiche
  • 150 g riven smakrik ost
  • 2 äggulor
  • salt, peppar
  • 50 g riven ost till topping
  • smör eller olivolja till stekning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr (gärna varmluft)
  2. Skiva auberginerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem vattnas ur i ca 20 minuter.
  3. Fräs finhackad lök med finhackad vitlök. Rör ner färsen och stek i omgångar. Rör ner tomatkross, tomatpuré, kryddor , fond och vin. Låt puttra ihop.
  4. Rör ihop creme fraiche med riven ost och äggulor. Salta och peppra lite.
  5. Varva köttfärsröra, oströra och aubergine i en ugnsfast form. Avsluta med aubergine och strö riven ost över. Gratinera i ugnen i ca 40 minuter. Servera med en god fetaostsallad.