Ingredienser
200 gr. naturell färskost
2 dl creme fraiche
1 dl riven ost av god kvalitet
1 grillad kyckling
1 burk taco salsa (ca 225 gr.)
2 strimlade paprikor, gärna olikfärgade
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt, peppar
1 påse sockerfri fajitakrydda (eller blanda egen!)
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
lite japansk soja (gärna tamari)
3 dl riven ost
1 kvisttomat
smör/olja att steka i
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Blanda fraiche, philadelphiaost och ost. Bred botten på en gratängform med det.
- Fräs finhackad gul lök, strimlad paprika och vitlök i smör/olja. Plocka isär kycklingen och rör ner med lökfräset. Rör ner vatten, fajitakrydda, salsa, tomatpuré, soja. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ovanpå fraicheblandningen. Strö ost ovanpå, dekorera med tomatskivor och sätt sedan i ugn i ca 25 min.
- Grädda mitt i ugnen i 200 gr.ader tills gratängen har fått fin färg.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8