Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grovt LCHF Nötbröd


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.9 från 12 betyg

Ingredienser

  • 100 g rostade skalade hasselnötskärnor (Ica)
  • 50 g valnötter
  • 50 g skalade sesamfrön
  • – eller sammanlagt 150 g valfria nötter + 50 g frön
  • 6 ägg
  • 2,5 dl kesella, creme fraiche eller fet yoghurt (10-17%)
  • 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g hackad mandel
  • 50 g solrosfrön
  • – eller sammanlagt 150 g nötter och frön
  • 1/2 dl Risenta Nyponskal (inte mjöl)
  • 2 msk brödkryddor (valfritt)
  • sesamfrön till topping

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Mal nötter och frön (200 gr.) till mjöl i mixer.
  3. Vispa ägg pösigt, vispa ner kesellan.
  4. Blanda nötmjölet med Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), bakpulver, brödkryddor, hackad mandel, nyponfröskal och solrosfrön.
  5. Vispa ner nötblandningen i äggsmeten. Låt svälla i 15 minuter.
  6. Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och lägg i brödform (1 liter)
  7. Häll ner smeten och sätt in i nedre delen av ugnen i 80 minuter. Stäng av värmen och låt brödet gå i ca 20 minuter på eftervärme. Låt svalna HELT innan brödet skärs upp.