Ingredienser
- 100 g rostade skalade hasselnötskärnor (Ica)
- 50 g valnötter
- 50 g skalade sesamfrön
- – eller sammanlagt 150 g valfria nötter + 50 g frön
- 6 ägg
- 2,5 dl kesella, creme fraiche eller fet yoghurt (10-17%)
- 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 100 g hackad mandel
- 50 g solrosfrön
- – eller sammanlagt 150 g nötter och frön
- 1/2 dl Risenta Nyponskal (inte mjöl)
- 2 msk brödkryddor (valfritt)
- sesamfrön till topping
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Mal nötter och frön (200 gr.) till mjöl i mixer.
- Vispa ägg pösigt, vispa ner kesellan.
- Blanda nötmjölet med Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), bakpulver, brödkryddor, hackad mandel, nyponfröskal och solrosfrön.
- Vispa ner nötblandningen i äggsmeten. Låt svälla i 15 minuter.
- Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och lägg i brödform (1 liter)
- Häll ner smeten och sätt in i nedre delen av ugnen i 80 minuter. Stäng av värmen och låt brödet gå i ca 20 minuter på eftervärme. Låt svalna HELT innan brödet skärs upp.