7,3K
Jag älskar färska örter i kruka!
Basilika och Rosmarin ❤️
Till middag blev det en variant på den här rätten som finns i min och Annas bok LCHF 2.0 Fisk & Grönt.
Spansk fisk från LCHF 2.0 Fisk & Grönt
Jag tog dock lite av det jag hade hemma och det blev så gott och fräscht!
Skriv ut
Hej hej på er!
Vilket vårväder vi har! Visst blir man på så gott humör när dagarna är ljusare!?
I går eftermiddag storstädade jag här hemma, såååå skönt när det är gjort!
Nya blommor och lite nya växer följde med hem – hääääärligt! (Eller ”haaaarrlit” som vi säger i Helsingborg! hehe)
Jag älskar färska örter i kruka!
Basilika och Rosmarin ❤️
Till middag blev det en variant på den här rätten som finns i min och Annas bok LCHF 2.0 Fisk & Grönt.
Spansk fisk från LCHF 2.0 Fisk & Grönt
Jag tog dock lite av det jag hade hemma och det blev så gott och fräscht!
Skriv ut
Torsk med spenat- och feta
- Portioner: 6
Ingredienser
- 800 g fryst torskfilé
- salt, vitpeppar
- 400 g fryst spenat
- 1 dl finhackad lök
- 2 vitlöksklyftor
- salt, vitpeppar ev konc. grönsaksfond
- 300 g fetaost
- 5 dl creme fraiche
- 2 dl svarta oliver
- kokosolja eller smör att steka i
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Tina torsen och låt rinna av på hushållspapper, klappa torr.
- Fräs spenat med finhackad vitlök och riven vitlök i kokosolja utan smak eller smör.
- När vätskan kokat bort, rör ner fetaost och creme fraiche och låt koka ihop ngra minuter. Smaka av med salt, peppar och eller buljong/fond.
- Skär torsken i portionsbitar och lägg i en ugnsform.
- Salta och peppra.
- Fördela feta- och spenatröran ovanpå och toppa med skivade oliver.
- Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller till en innertemperatur på 56 gr.
13 kommentarer
kan man hitta receptet på fisken på första bilden? Den som det står ”spansk torsk” på?
ej, ja den finns i min bok LCHF 2.0 Fisk och Grönt
Tack för en trevlig blogg, läser varje dag 🙂 Skymtade ett par bestick som jag tycker är fina. Var är de ifrån?
Hej! Tyvärr vet jag inte vart de kommer från!
Ja vädret här går inte att klaga på och det var till och med härligt att springa i t-shirt igår under Vår Ruset 🙂
Vilket gott recept, går det att göra på sej också tro? Har frysen full sedan vi var och fiskade hos pappa i Norge 🙂
Hej! Heja, hoppas det gick bra med VårRuset! Jadå det ska gå med sej! Vilken lyx att ha egenfiskad fisk!
Det gick fint, tack 🙂 Ja det är rena lyxen att åka upp där och fylla på frysen för den fisken är så mycket godare 🙂
Hej. Jag är en läsare som är dålig på att kommentera. Men idag tänkte jag att jag måste skicka ett tack för din fina blogg. Dina bilder i detta inlägg är väldigt fina. Blev inspirerad till att köpa hem lite nytt grönt.
Så tack för allt du ger oss läsare.
Tack Ulrika! Vad roligt att höra i från dig 🙂 Tack för dina rader!
Grönt är skönt🍀, härligt att få in nya gröna växter . Tallrikarna var också vackra, ska köpa liknande tallrikar👍
Kul att du hittade till min blogg👍
Älskar färska kryddor jag med! Och dom med högsta kvalitet köper du på ”Tomatens Hus” i Kvistofta. Har du inte testat så kör dit jag lovar att du blir nöjd!
Mmm, låter gott! Eventuellt skippar jag créme fraichen, tror du det fungerar?
Absolut men då blir det inte så krämigt men det är ju gott ändå!