Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grönpepparkyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 från 2 betyg

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
salt, peppar
200 g champinjober
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 msk tomatpuré
1/2 dl sweet chili (kan uteslutas men ger god smak)
1-2 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar (mortla den)
3 msk konc. kycklingfond


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Putsa kycklingen, skär filéerna i två delar och lägg i form. Salta & Peppra.
Finhacka lök och vitlök, skär champinjoner i skivor och stek lök, vitlök och svamp i smör. Lägg ovanpå kycklingen.
Koka upp såsen och häll över kycklingen.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på ca 72 grader.
Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4